Gazdaság

2011.01.19. 03:26

Elkelne a fegyelem

Alapításának 10. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi küldöttgyűlést a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara (NKIK) január 18-án.

Kelemen Valéria

A Vasemberház dísztermében megjelenteket dr. Polay József, a NKIK elnöke és Cseresnyés Péter, Nagykanizsa polgármestere köszöntötte. A jubileumi ünnepségen dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tartott vállalkozásokat, versenyképességet, foglalkoztatást, munkanélküliséget, szakképzést és felnőttképzést, kutatásfejlesztést és innovációt is érintő előadást, hangsúlyozva: az erős gazdasághoz erős kamara kell. - Ezért is lobbizunk a kamarai törvény mellett, ugyanakkor részben vállalkozói, részben politikai oldalról érezzük a közegellenállást- mondta, hozzátéve: egy fegyelmezettebb, szervezettebb gazdaság mindenki számára jó. Ami az NKIK 350 fős tagságát illeti: náluk magasabb a vállalkozói arány az országos átlagnál, s a múlt évben is volt csoportos belépésük: 38-an gondolták úgy, hogy fontos a kamarai érdekképviselet és a jó kommunikáció. Utóbbit nem csak a médián keresztül foganatosítják, a legfontosabb változásokat a vállalkozók e-mailben is megkapják.- Lépéseket tettünk a bérleti díjak csökkentéséért, s azon munkálkodunk, hogy például a közbeszerzéseknél ne kerüljenek hátrányba a kanizsai vállalkozások - így dr. Polay József. - Az önkormányzattal közösen döntöttünk a Nagykanizsa Minősített Vállalkozója cím odaítéléséről, s ma kapja meg a díjat az első tíz arra érdemes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!