Gazdaság

2010.11.11. 10:25

Túladnak rajta: 150 klasszikus amerikai márkanév kalapács alatt

A New-York-i Racebrook magánbefektető és aukciós társaság példátlan nagy számú, 150 neves amerikai terméket és márkanevet tartalmazó portfoliót bocsát árverésre, melynek minden egyes tétele egyedi márkatörténetre tekint vissza, magas vásárlói ismertséggel és komoly történelmi múlttal büszkélkedhet.

MTI

A helyszíni részvétel mellett online is élőben nyomon követhető aukció december 8-án délelőtt tíz órakor veszi kezdetét a Manhattan központjában fekvő történelmi Waldorf Astoria szállodában. Az árverésre kerülő márkanevek 30 százaléka minden megkötöttség nélkül megvásárolható.
"Az elmúlt években világszerte tapasztalható volt a nosztalgiát keltő márkanevek iránti érdeklődés növekedése, ezért a mostani aukció kivételesen ritka lehetőséget teremt a befektetőknek és a jövőjüket tervező vállalatok számára a nemzetközi piacon hiteles megjelenést kínáló márkanevek megvásárlása" - mondta John Cuticelli, a Racebrook vezérigazgatója. "Az eladásra felkínált márkanevek jelentős eszmei értéket képviselnek."
   
A 13 üzleti kategóriát, egyebek között testápolási, élelmiszer- és ital, vállalati, ruházati, lakberendezési, fogyasztási cikk, technológiai, pénzügyi szervezeti, játék, utazási, lapkiadási, környezetvédelmi és sport termékeket magában foglaló aukció gazdag lehetőségeket nyújt a legkülönbözőbb szakterületeknek. Az árverésre kerülő márkák között olyan befutott nevek szerepelnek, mint az American Brands, Inc., Handi-Wrap, Meister Brau, Shearson, Victrola, Lucky Whip, Phar-Mor, Braniff International, Bowery Savings Bank, Snow Crop, Allied Signal és még sok más hasonló.
   
"Egy ismert márkanév akár sok millió dollárral is csökkenheti a kiadásokat, így az aukció lehetőséget kínál a vásárlóknak arra, hogy értékének töredékéért szert tegyenek egyre és ismét kereskedelmi használatba vegyék azt. Minden egyes felkínált márkanév 100 millió dolláros üzlet alapjait teremtheti meg. Ezek nemzetközileg elismert márkanevek voltak és ismét azzá válhatnak" - tette hozzá John Cuticelli.
   
Az Egyesült Államok legnagyobb ingatlan árverési vállalata a Sheldon Good & Company tulajdonosaként az aukciós üzletágban széleskörű tapasztalatokkal és erőforrásokkal rendelkező Racebrook egy olyan márkanév forgalmazással és licencbe adással foglalkozó tapasztalt társaság képviseletében rendezi meg az aukciót, amely több évet fordított a páratlanul gazdag portfolió összeállítására.
   
Az aukció december 8-án a Waldorf Astoria hotelben kerül megrendezésre élő internetes licitálási lehetőséggel. A regisztráció délelőtt 9 órakor, az aukció pedig délelőtt 10 órakor veszi kezdetét. Minden egyes márkanévről információs csomag lett összeállítva a licitálók számára, amelyet az aukción való részvételhez meg kell vásárolni. A csomagok alapvető információkat tartalmaznak a márkanévről és annak főbb adatairól, a státusz oldalról, a domain névről, történelmi visszatekintést adnak kereskedelmi szerepéről, a szabadalmi hivatali nyilvántartási adatokról, az aukcióval kapcsolatos tudnivalókról és az értékesítés feltételeiről. További információk az aukcióról elérhetőek a www.trademarkauctioninfo.com oldalon, illetve a 800-374-4881-as telefonszámon.
 

A Racebrook:
 
A Racebrook Capital magán befektető társaság 2004-ben alakult meg az ingatlanpiaci és tőkepiaci közvetítői lánc áthidalásában (disintermediation) rejlő piaci lehetőségek kiaknázására. A Racebrook Capital eredetileg a világ egyik legnagyobb múltra visszatekintő magán befektető társasága, a Warburg Pincus portfolió befektető társasága volt.

Ezek is érdekelhetik