Gazdaság

2010.02.04. 19:01

Minőségi díjat kapott két zalai vállakozás

A nyugat- dunántúli kereskedelmi és iparkamarák csütörtökön tartották meg a regionális gazdasági évnyitót Szombathelyen. A rendezvényen régiós és megyei minőségi díjakat adtak át.

Hajdu Péter

Idén hetedik alkalommal tartotta meg a Nyugat-dunántúli Régió Kereskedelmi és Iparkamaráinak Szövetsége a regionális gazdasági évnyitót.


A rendezvényen dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke tartott előadást a magyar gazdaság helyzetéről. A kamara konjunktúraelemzése alapján szólt a tavalyi folyamatokról. Mint elmondta, rendkívül nagy a hazai tulajdonú vállalkozások bizonytalansági mutatója, a beruházások drasztikusan visszaestek, a kapacitások kihasználtsága alacsony. Kritikusan szólt a jelenlegi válságkezelő kormány tevékenységéről. A költségvetési egyensúly helyreállítását pozitívumként említette, de mint mondta, elmaradt a gazdaság dinamizálása, nem sikerült helyreállítani az ország iránti bizalmat.

Dr. Szikora János, az APEH elnöke az adóhatóság számai alapján szólt a válság időszakáról. A gazdasági évnyitón hagyományosan minőségi díjakat adtak át. A Nyugat-dunántúli Regionális Minőségi Díjat a Sárvári Gyógyfürdő Kft. kapta meg, majd a megyei értékelések következtek.

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara minőségi díját a csesztregi Femat Hungária Kft. vezetője, Takács László ügyvezető vehette át Mazzag Ferenc megyei kamarai elnöktől, míg dr. Polay Józseftől, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől a kanizsai BWT Hungária Víztechnikai Kft. vezetője, Petró Gyula vette át a kamara minőségi díját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!