Gazdaság

2009.12.15. 11:22

Hideg aszfalttal mínusz 10 fokig lehet javítani az utakat

Kátyúzó munkásokra lehettek figyelmesek hétfőn Nagykanizsa autóvezetői és járókelői: a VIA Kanizsa Zrt. szakemberei számos útszakaszon aszfalttal tömték be a kátyúkat.

zaol.hu

Olvasóink hívták fel szerkesztőségünket hétfőn, arra kérve, menjünk el a Deák térre a Jézus Szíve Plébániatemplomhoz, illetve kicsit később a Balatoni útra. Mint jelezték, a közutakon munkások döngölték az aszfaltot a kátyúkba - miközben a külső hőmérők mínusz két-három fokot mutattak.


- Pontosan a mostani városvezetők támadták az előző önkormányzatot, amiért azok novemberben aszfaltoztatták le az utakat - magyarázta Kovács József. - Most pedig ugyanazt csinálják, mint az elődeik.

Hogy is van ez? - tettük fel a kérdést Gáspár Andrásnak, a VIA Kanizsa Zrt. vezérigazgatójának, aki elöljáróban rámutatott: az olvasónk által felhozott, több évvel ezelőtti példa nem volt azonos a mostanival, hiszen akkor hóesésben, és nagyobb útfelületeket aszfaltoztak.

- Társaságunk jelenleg csak az utakon keletkezett, a gépjárművek futóművét is könnyen megrongáló, úgynevezett ütőkátyúkat tömeti be - hangsúlyozta a vezérigazgató. - A műveletre hideg asztfaltot használunk, ez az anyag mínusz tíz fokig alkalmazható erre a feladatra. Más kérdés, hogy ha hidegebbre fordulna az idő, akkor is el kellene tüntetnünk valamiképpen ezeket a kátyúkat, hiszen nagyon balesetveszélyesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!