Gazdaság

2009.08.21. 02:28

Finisben a karbantartók

Nagykanizsa (pa) - Végéhez közeledik az óvodák és iskolák nyári karbantartása, a legtöbb helyen a tantermek festését, a burkolatok cseréjét, illetve a vizesblokkok felújítását kellett elvégezni.

Sámel József

Az éves tervezett karbantartások mintegy 80-90 százalékát végzi el a nyári időszakban a Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. Ennek megfelelően a cég karbantartási részlegénél nem volt pihenő, szinte nem akadt olyan óvoda vagy iskola, ahol ne fordultak volna meg az elmúlt két hónapban. Tegnap éppen a Corvin utcai óvodában dolgoztak, az új radiátorok felszerelése mellett a kerítés festése, illetve lambériacsere várt a karbantartókra.

- A legtöbb helyen a fent említett munkákat végeztük el, de volt, ahol a villamos hálózatot is javítani kellett, vagy éppen a parkettát felcsiszolni - árulta el Puskár Attila, a karbantartó részleg vezetője. - A szakipari munkák nagyobb részét saját embereinkkel oldottuk meg, de a sok feladat miatt külső vállalkozókat is megbíztunk.

Mint megtudtuk: a nyári karbantartási munkálatokra több tízmillió forintot költött el a Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt., ami egyben azt is jelenti, hogy az év hátralévő részében már csak előre nem tervezhető hibaelhárítási feladatokra futja a keretből.

Lapunk információi szerint az oktatási intézmények egy részében felújítási munkálatokra is sor kerül az idén, jóllehet ezek már belecsúsznak a tanévbe, ami adott esetben kellemetlenségeket okozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!