Gazdaság

2009.08.28. 02:28

Bemutatják legújabb bútoraikat

Nagykanizsa (pa) - Több mint 20 új fejlesztésű modellel készül őszi termékbemutatójára a Kanizsa Trend Kft. A szeptember 3-9-ig tartó vásárra a környező országokból is érkeznek kereskedők.

Mórocz Zsolt

Mint arról korábban beszámoltunk: A Kanizsa Trend Kft.-nél június végén zárták az üzleti évet. A cég a gazdasági válság ellenére a tavalyihoz hasonló árbevételt tudott realizálni, melynek köszönhetően létszámleépítésre sem került sor. A kft. belföldi értékesítése ugyan csökkent, ám az erőteljes modellfejlesztésnek köszönhetően új exportpiacok - Ausztria, Benelux Államok és Svájc - nyíltak.

- A korábbi évekhez képest megdupláztuk az újonnan kifejlesztett modellek számát, a felméréseink szerint ugyanis a jelenlegi gazdasági viszonyok közt gyorsabban változnak a fogyasztói igények - mondta Miklós Zsolt, a kft. ügyvezetője. - Főleg idehaza jellemző, hogy az olcsó, diszkont bútorok iránt, soha nem látott módon visszaszorult a kereslet. Ugyanakkor az is észrevehető, hogy a közép- és felső árkategóriás bútorok - mint bizalmi termékek - felértékelődtek és mind fontosabbá válik a kifogástalan minőség. Emellett, a formavilág terén is komoly változások történtek, úgy tűnik, hogy a vad minimalizmus korszaka leáldozott, a vevők az úgynevezett időtlen formákat, a lekerekített, gömbölyített modelleket keresik. A színvilág terén továbbra is kedvelt a fekete és a fehér, ugyanakkor a grafit és a piros dominanciája is egyre erőteljesebb.

A fent leírtak a Kanizsa Trend Kft. őszi termékbemutatóján az új fejlesztésű bútorokban öltenek majd testet. A cég ezúttal nemcsak hazai, hanem a környező országokban lévő viszonteladókat is meghívott az őszi vásárra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!