Gazdaság

2009.07.31. 02:27

Lehetőség az iskola elvégzésére

Zalaegerszeg (haa) - Első lépés címmel a zalaszentgróti, keszthelyi és hévízi kistérségben élő, alacsony iskolai végzettségű, tartósan munkanélküli személyeknek indít képzési programot a TESZ.

Horváth A. Attila

A TÁMOP-projekt nyitókonferenciáját tegnap rendezték a Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetségének székházában, figyelemfelhívó szándékkal. Most indul ugyanis a célcsoport körében a toborzás, s a jelentkezők közül csak ezután választják ki a program résztvevőit a szervezők. Mint a projekt szakmai vezetőjétől, Borbélyné dr. Török Máriától megtudtuk, a tegnapi konferencián a három kistérség önkormányzatainak, civil és munkaügyi szervezeteinek mutatták be a pályázatot.

- E térségekben kiemelten kell számolni a munkanélküliség problémájával Zalában, különösen az alulképzett emberek körében. Ezért arra vállalkozunk, hogy a legalapvetőbb képzettséghez, általános iskolai bizonyítványhoz juttatjuk a résztvevőket. Akik pedig már rendelkeznek bizonyítvánnyal, őket támogatjuk abban, hogy önfoglalkoztatóvá váljanak. A projektbe 80 főt vonunk be Keszthely, Hévíz és Zalaszentgrót kistérségből, illetve a három városból - tájékoztatta lapunkat Borbélyné dr. Török Mária.

A projekt 24 hónapos időtartama alatt minden résztvevő egyéni mentort kap; e támogatók elsősorban az életvezetési problémák megoldásában segítenek majd. Emellett személyiségfejlesztő mentális képzésekbe is bekapcsolódnak (például álláskeresési technikákat tanulnak) a jelentkezők.

A hátrányos helyzetű rétegek körében a képzés, mint első lépés jelentőségét hangsúlyozták a tegnapi konferencia előadói is - köztük Kiss Ambrus, a regionális munkaügyi központ főigazgatója és Teleki László országgyűlési képviselő. Emellett a három kistérség képviselői ismertették, hogy területükön milyen programokat valósítottak meg a célcsoport felkarolása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!