Gazdaság

2009.04.02. 02:29

Megnyílt a Construma

Budapest (os) - A gazdasági válság ellenére telt házzal, 24 ország 759 cégének részvételével nyílt meg tegnap a Constru- ma és a Hungarotherm építőpari és energeti- kai kiállítás a fővárosban.

Osváth Sarolta

A Hungexpo kőbányai vásárközpontjában április 1-5. között 27550 négyzetméteres területen láthatók a legújabb építőipari termékek és technológiák, köztük energiatakarékos rendszerek és megoldások. Zala megye kínálatát az idén tizennégy vállalkozás képviseli.

A Lentiben működő Németh-Fa Kft. hagyományos kiállító a Construmán, Németh László tulajdonos-ügyvezetőt ezúttal is megtaláltuk az ajtókkal, ablakokkal körbeépített standon, az A pavilonban. - Az idén új, saját fejlesztésű svéd padlókkal is megjelentünk a kiállításon - mondta el -, s már az első napon komoly érdeklődés mutatkozott irántuk. A megrendelők egyre inkább a természetes anyagokat keresik, nemcsak a nyílászárókból, hanem például nőtt az érdeklődés a rönk- és gerendahá-zak iránt. A Németh-Fa évente 10-12 ilyen lakóházat állít össze, és számos nyaraló is készül teljesen fából. Ugyanakkor az emberek igénylik az alacsony árakat, ezeket viszont egyre nehezebb kigazdálkodni. Recesszió idején költeni kell a marketingre, ezért a cég az idén már a negyedik építőpari szakkiállításon vesz részt. Fontos a megjelenés, enélkül a szűk környezetünkön kívül sehol nem ismernének bennünket - tette hozzá.A Plastmo-Balaton Kft. keszthelyi nyílászáró-üzletága is újdonsággal rukkolt ki az idén: rusztikus díszítőelemekkel ellátott műanyag ablakokat, ajtókat hozott a kiállításra, tényleg nem lehet megkülönböztetni, melyik a fa és melyik nem az. Horváth Lajos ügyvezető szerint ez a stílus most nagyon divatos, reméli, hogy a várakozáson felüli számban érkező érdeklődők jó részéből megrendelő is lesz. A családi középvállalkozás is érzi a válság jeleit, s hogy ne kelljen a 80 fős létszámot csökkenteni, keresik a pályázati lehetőségeket is a nehéz idők áthidalására.

A Creaton Kft. Lentiből az A pavilon egyik legnagyobb standját bérelte ki, 144 négyzetméteren mutatja be a teljes kerámiatetőcserép-választékát. A klasszikus hódfarkút, a hornyolt és a sajtolt hullámcserepet. Ez utóbbi az idén a kiállításon Újdonság-díjat kapott. Tóth Bálint ügyvezető meggyőzően ecseteli az előnyeit, amelyek közül a legfontosabb: ötvenéves garanciát adnak rá. A cég egyelőre nem érzi a válság jeleit, az építési szezon azonban most kezdődik. Bíznak abban, hogy az esetleg mérséklődő hazai keresletet kiegészíti a közeli szlovén, horvát és osztrák piaci terjeszkedés. A Construma és a hozzá kapcsolódó Hungarotherm kiállítással párhuzamosan zajló szakmai programokon is fő téma a válság túlélése, amelyhez egyrészt az üzleti eladást élénkítő lehetőségek bemutatása nyújt segítséget, illetve a termékkínálat középpontjában az energiafelhasználást forradalmasító, a takarékosságot szolgáló megoldások állnak. A párhuzamosan zajló szakmai programokon isfő téma a válság túlélése

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!