Galambok

2016.08.05. 14:08

Tábornyitogató bográcsozás

Galambok – Nyári tábornyitó bográcsozást rendezett pénteken a helyi roma nemzetiségi önkormányzat.

Horváth-Balogh Attila

 

Az eseményre annak apropóján került sor, hogy jövő hétfőtől a településen élő 15 hátrányos helyzetű gyermeknek indul egy héten át tartó tábor – melynek az a feladata, hogy egy másik, komolyabb táborra készítse fel a nebulókat.

– Minisztériumi támogatás révén lehetősége nyílik a galamboki roma nemzetiségi önkormányzatnak arra, hogy 18 szegény sorsú, ám jól tanuló, jó magaviseletű gyermeket a balatonmáriai táborban táboroztasson – hallottuk Bogdán Sándortól, a roma képviselet elnökétől. – Mivel ezek a gyerekek még sohasem voltak táborban, arra gondoltunk, hogy egy héten át tartó itteni táboroztatás (melynek finanszírozását helyi vállalkozók és a nemzetiségi önkormányzatunk vállalta fel) keretében tanítjuk meg nekik azt, hogyan kell viselkedni majd a balatonmáriai táborban. A gyerekek kérésére a táborunk közös főzéssel indult és azzal is zárul majd jövő hét végén: most csülkös-gombás pacal készült, a tábor végén pedig nokedlit és marhalábszár-pörköltet készítünk a gyerekek segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!