Foci

2007.09.24. 02:29

Ennél azért több kell

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB I-ben a ZTE FC 2-1-es vereséget szenvedett a hét végi fordulóban. A zalaiak a döntő pillanatokban hibáztak és ezt a listavezető Honvéd remekül fordította a maga javára, s megerősítette pozícióját.

Zalai Hírlap

- A találkozó elején voltak lehetőségeink, ezeket elpuskáztuk, majd vezetést szerzett a Honvéd - mondta Nagy Ferenc elnök. - Szerencsére gyorsan sikerült egy ügyes akció után egyenlítenünk. Tóth Zoltán nagyszerűen ismerte fel a kínálkozó lehetőséget és a hálóba lőtt. Újabb ziccerek is adódtak előttünk, ezeket elhibáztuk. A szünetben Szlavko Petrovics felhívta a játé-kosok figyelmét, hogy a párharcok nagy részét elveszítjük, sportszerűen, de keményebben kell focizni. Néhány játékos fejben talán még az öltözőben volt, amikor két perc után a folytatásban egy levente-gólt kaptunk. Sokan hibáztak. Jött a kapkodás, hibák, majd koronának Dudics kiállítása. Igaz, hogy előtte szabálytalankodtak vele, de a tette akkor sem magyarázható. Délről érkezett, hevesebb vérmérsékletű futballista, ám ezzel sem lehet magyarázni, hogy kiállíttatja magát egy meggondolatlanság miatt. A hajrában megmutattuk, hogy van tartásunk, beszorítottuk a Honvédot, s ami legfontosabb, helyzeteket dolgoztunk ki, de kihagytuk őket. Meye lehetősége volt a legnagyobb, de neki még kell egy is idő, amíg megszokja az eupópai viszonyokat. Igaz, a helyzet, az helyzet...

- Miért engedték el a góllövőlista-vezető, Waltner Róbertet? Harmincegy éves és nagyszerű ajánlatot kapott. A ZTE-játékosok közül az örökranglistán a legendás Soós István után ő lőtte a legtöbb gólt. Nem biztos, hogy a kora miatt kapott volna még egy ilyen esélyt. A klubban nyújtott kimagasló produkciója miatt egyértelműen el kellett engednünk. Megérdemli, hogy újra idegenlégiós legyen. Igaz, közben voltak vele apróbb problémák, de remélem, hogy Soós Pista rekordját, majd ha hazatér, megdönti. A csatár egyébként megérkezett az arab klubhoz és az első információk szerint jól érzi magát.

-

A csapat kispesti veresége után a tréner, Szlavko Petrovics úgy fogalmazott, hogy az élcsapatok küzül a piros-feketék voltak eddig a legszürkébbek. A vereség első számú oka, hogy az utóbbi hetek teljesítményénél gyengébbre sikerült az előadás a Bozsik-stadionban. A hírek szerint a szombati edzésen az edző nagyon kikelt magából és több játékos teljesítményét is kifogásolta. Hangsúlyozta, a múltjukból nem fognak Egerszegen megélni, s ha nem javul a teljesítményük, leülteti őket a kispadra.

A kezdeti jó játék után kétségtelen, hogy Miljatovics, Dudics és a közönségkedvencek, Davidov és Tóth Norbert is gyengébben muzsikálnak a képességeiknél. Miljatovics bakijait újabban góllal bünteti az ellenfél, Dudics pedig biztos nem ezért a játékért volt a Benfica focistája, amit Zalában nyújt. Tóth Norbert néhány remek megoldással megelégszik, ez tőle kevés. Milan Davidov nem véletlen lett a publikum kedvence egy-két meccs után. Mostanában viszont sokkal visszafogottab, kevésbé színes és hatékony a játéka, mint ahogy megismerték Magyarországon.

A pénteki vereség ellenére gondok azért még nincsenek, hiszen az ellenlábasok is botladoznak. Ennek ellenére a kispesti teljesítménynél sokkal jobbra képes a ZTE és joggal várja ezt tőlük a szurkolótábor és a klub vezetése is.

A ZTE FC szerdán az Integrál DAC vendége lesz a Magyar Kupában. A meghatározó játékosok is sokkal kevesebbet nyújtanak, mint várni lehetne tőlük

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!