Foci

2006.11.28. 03:29

Az őszi ezüst így is szép

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB I-ben befejeződött az őszi szezon: a ZTE FC együttese az előkelő második helyen végzett.

Bóbics László

Az őszi mérkőzések sorozata viszont még nem ért véget, hiszen a tavaszi fordulókból két mérkőzést előrehoztak, így a ZTE FC pénteken az FC Fehérvárt fogadja, rá egy hétre pedig az MTK vendége lesz. Az eddigi szereplésről Nagy Ferenccel, a ZTE FC Zrt. elnökével beszélgettünk.

- A célkitűzésünket azt hiszem mindenki ismeri, szeretnénk az élbolyban végezni - kezdte az elnök. - Ennek megfelelő játékoskeretet alakítottunk ki. Ez az állomány a bajnokság első felében hozta is azt a produktumot, amit elvártunk tőlük. A játék látványosságával, színvonalával és eredményességével is elégedettek lehettünk. Örömmel vettük azt is tudomásul, hogy már a második mérkőzésen 7000 körüli néző foglalt helyet a lelátón. Ezt követően viszont elkezdett a gárda botladozni, elveszítettük a fonalat. Amikor túljutottunk azokon a nehéz meccseken, amelyektől jobban tartottunk, mintha egy kicsit kiengedett volna a társaság.

- A gyengébbnek tűnő csapatok ellen vesztettünk nagyon értékes pontokat - állapította meg Nagy Ferenc. - Különösen a Vác elleni hazai döntetlen fájó. Az utóbbi találkozókon a csapat látványos játéka még messze van attól, amit a bajnokság elején láttunk, de küzdeni tudásban odateszi magát a társaság. Ez a Tatabánya elleni meccsen is bebizonyosodott, hogy elsősorban a nagy akaratnak köszönhető a győzelem. Ez egy kicsit megnyugtató.

- A szurkolók köreiben olyanokat is hallani, hogy a klubnál nem tudnak fizetni.

- Ez a hír szerencsére nem fedi a valóságot. A lehetőségeinkhez mérten a megállapodásoknak megfelelően rendszeresen utaljuk a pénzt. Minden összeget időre kifizettünk. Szeretném még elmondani, hogy a klub az utóbbi egy-két évben nem gazdagodott meg, csak a gazdálkodásán változtatott, a lehetőségekhez mérten élünk az anyagiakkal. Nem könnyű beosztani a takarékos költségvetést, de eddig és remélhetőleg a jövőben is tudjuk teljesíteni a szerződésben foglaltakat.

- Mit vár az ősszel még hátralévő, a tavaszról előrehozott két mérkőzéstől?

- Mint mindig, most is azt, hogy nyerjen a csapat. Ezt ebben a pillanatban arra alapozom, hogy a küzdeni tudásban nincs probléma. A váci mérkőzés után volt egy beszélgetés a játékosokkal és a szakmai stábbal. Azt hiszem butaság lett volna azt várni, hogy miután leültünk és átbeszéltük a dolgokat, ettől egyből csoda történik. Örömmel vettük volna, de nem gondoltuk komolyan, hogy a következő meccsen mintegy varázsütésre ugyanazt fogjuk futballozni, ugyanolyan színesen és gólgazdagon, mint a szezon elején. Változás azért történt, mert mentálisan úgy érzem, hogy változott a társaság. A játékosok is tudják, hogy ebből a gödörből csak úgy tudunk kijönni, ha csúszva-mászva hozzuk a mérkőzéseket. Ezt nemcsak a vezetés, a szurkolók is mindig díjazzák és elnézőbbek, hogyha a látvány elmarad, de legalább jönnek a pontok. A Tatabánya ellen sem játszottunk jól, de az első negyedóra után nagy elszántsággal küzdöttünk, és hoztuk a találkozót, ezt várom a hátralévő két meccsen is.

- Állítólag a előrehozott tavaszi szezonnyitón kedveskednek a szurkolóinknak.

- A vezetés átgondolta az utóbbi időben nyújtott teljesítményeket, tudjuk, hogy a játékosok sem gépek, s azt is, hogy a szurkolók jó meccseket és győzelmeket szeretnének látni. Reméljük, sokat segítenek a következő időszakban is, s az esetleges holtponton átsegítik a fiúkat. A klub vezetése azzal honorálja a publikum kitartását, hogy a péntek esti Fehérvár elleni mérkőzést valamennyi szurkolónk ingyen nézheti meg. Igaz ez a bérletesekre, hiszen ez már az új szezon kezdete. Mindössze annyit kérünk, hogy a bérletesek helyeit továbbra is hagyják szabadon, s a többi szurkoló a stadionban bárhol helyet foglalhat. Abban bízunk, hogy szépen és győzelmekkel búcsúzunk attól az ősztől, amely azért a keserű pirulák ellenére is csak-csak kedves számunkra, hiszen a tabella második helyén áll csapatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!