Foci

2015.05.29. 14:21

Eldőlhet a bajnoki cím sorsa - A szombati csúcstalálkozók: Hévíz–Csesztreg, Lenti–Andráshida

Zala megye - Az utolsó előtti fordulójához érkezik a labdarúgó megyei bajnokság. Az I. osztályban végleg eldőlhet a bajnoki cím, amire a játéknap előtt még három csapat esélyes. Szombaton az Andráshida Lentibe látogat, a Hévíz pedig a Csesztreget fogadja, s e két összecsapás jelenti a 29. forduló csúcspontját.

Kerkai Attila

Nézzük, miért is. Az élen álló Tarr Sprint Andráshida 69 ponttal vezeti a tabellát, előnye mindössze két pont a második Femat-Csesztreg és három a harmadik Hévízzel szemben. Utóbbi két csapat szombaton 17 órától egymás ellen meccsel...

– Ez lesz a bajnokság fordulója – jelentette ki Fentős Pál, a csesztregiek szakvezetője. – Az Andráshida kezében van a döntés, ugyanis ha nyer Lentiben, szerintem az utolsó fordulóban már nem hibázna. Nekünk csak saját magunkra kell figyelni, a Hévíz hazai pályán esélyesebb, de a múltkor ugyanígy, az Andráshida is az volt ellenünk, aztán nyertünk... Az ősszel Sebők Józsi, a Lenti edzője azt kérte tőlem, amikor a Hévízt fogadtuk, hogy győzzük le őket. Megtettük, nyertünk 3-0-ra, most én kérem a Lentit arra, hogy verjék meg az Andráshidát, és akkor kvittek vagyunk...

Csesztregről egy busznyi szurkoló is elutazik Hévízre, a házigazda fürdővárosiak szakvezetője, Koller Zoltán pedig remek mérkőzést vár.

– Szerintem eldőlt a bajnoki cím, a mi részünkről biztosan, mert reálisan nézve nem érhetünk már oda az elejére – mondta. – Az ezüstérmet viszont meg akarjuk kaparintani, ehhez pedig a Csesztreget le kell győzni, s ez a célunk. Ellenfelünk remek erőkből áll, háromesélyes a találkozó.

A bajnoknak „kikiáltott" Andráshida ugyancsak szombaton, 17 órától a Lenti vendége lesz, Dobos Sándor, a hidaiak szakvezetője egyáltalán nem készül hátradőlős mérkőzésre.

– A kezünkben van a döntés, hiszen pontelőnyünk van, de nem lesz ez ennyire egyszerű – fogalmazott Dobos Sándor, amikor Fentős Pál véleményét tolmácsoltuk neki. – Elszántak vagyunk, s ha már eddig eljutottunk, célba is akarunk érni. Nyertünk már bajnoki címeket, de ha most is sikerülne, ez lenne a legkeményebb csatában elért aranyunk. Ezért is fontos, hogy sikerüljön, de Lentiben nem lesz könnyű dolgunk, sőt! Szerdán a Magyar Kupában kivertük őket, én arra számítok, hogy már csak ezért is, egy nagyon dacos ellenféllel találkozunk.

Az őszi Andráshida–Lenti meccsen a vendégek részéről Völgyi Márk lő kapura három egerszegi védő, Gál (17), Varga (2) és Kalamár (70) gyűrűjében. A meccset a 93. percben mentette 3-3-ra a Hida. Fotó: Pezzetta Umberto

A megyei II-ben délen eldőlt az arany sorsa, a Zalaszentmihály ünnepelhet. Északon e hét végén avathatnak bajnokot: ehhez a 4 pontos előnnyel vezető Türjének vasárnap győznie kell a Páterdomb vendégeként. A második helyezett Böde Nagykapornakra látogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!