Foci

2015.02.03. 17:40

Miklósfán már a jövőre is gondolnak

A labdarúgó megyei III. osztályban a Pakod, a Miklósfa, a Gellénháza II, a Hévíz II és a Zalabaksa végzett ősszel az élen. A csapatok edzőit a félszezonról és a folytatásról kérdeztük.

Bozó Péter

– Két vereségünk volt az ősszel, a második után átformáltuk kicsit a csapatot, más posztokra kerültek a játékosok és ennek nagyban köszönhető az, hogy utána már csak egy döntetlen jött közbe és sikerült az élen telelni – foglalta össze az őszi szezont Orbán Károly, a Pakod szakvezetője. – Egy nagyon erős mezőnyben tudtuk ezt elérni, voltak körbeverések, amik szintén közrejátszottak abban, hogy elsők tudtunk lenni. Még mindig 5-6 csapat van, aki megnyerheti ezt a bajnokságot, szeretnénk minél jobb helyezést elérni és legalább a dobogón végezni a bajnokság végén. Mindenféleképp jó helyezésben reménykedünk. Meg szeretném említeni a szurkolókat is, nagy létszámban kilátogatnak a mérkőzésekre, 150-200 néző van kint átlagban. Nagyon sokan elkísérnek minket vidékre is, ami szintén nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a csapat sikeresen tudott szerepelni. Elég nagy a lelkesedés, a faluban sokáig nem volt futball.

– 14 mérkőzésből 14-et megnyertünk és volt, ahol a szerencse is mellénk állt, bár én nem hiszek benne, hiszen ez egy olyan dolog, hogy aki nem tesz érte semmit, annak nem is sikerül, itt dolgozni kell – kezdte az értékelést Vastag Lajos, a Miklósfa edzője. – Nem mondom, hogy az első három hely a cél, hiszen nyolc ponttal vezetünk, egyértelmű, hogy meg akarjuk nyerni a bajnokságot. A Bagola és a Murakeresztúr, akik ott vannak a nyomunkban, de ezt már nem szeretnénk kiengedni a kezünkből. Már gondolunk a jövőre is, építjük fel a tartalékcsapatot. Van egy ifjúsági csapatunk és nem ér bennünket akkor se meglepetés, ha bajnokok leszünk. Egy-egy irányítót szeretnék igazolni, de főként a régi csapatra számítok. Két éve, amikor átvettem az együttest, akkor 5-6 játékost, a magot meghagytam, ehhez építettem, hoztam még embereket. Végül intelligens, jó társaság jött össze, akik eléggé együtt vannak. Vevők arra, amit akarok és megvan az egymáshoz való bizalom is, szeretek velük dolgozni.

– Teljes mértékben elégedett vagyok, a csapat hibátlan mérleggel végzett az élen. Mindenkit megvertünk, miközben rúgtunk 75 gólt és csak hatot kaptunk. A cél mindenképp a bajnokság megnyerése, ehhez a továbbiakban is főként a gellénháziak játékosokra számítok – beszélt az őszről Horváth Zsolt, a Gellénháza II edzője. – A keretben jelenleg is csupán egy vidéki van, igazolni pedig maximum egy kapust akarunk. Titokban abban is reménykedem, hogy százszázalékosan tudjuk befejezni a szezont, de ezt majd meglátjuk. Amennyiben sikerül bajnoki címet szerezni, osztályozót kell játszanunk és ha ott is nyerni tudunk, akkor összeszedjük a tartalékcsapatot és elindulunk a másodosztályban.

A Hévíz II a Rezi elleni idegenbeli rangadón tartalékosan is helytállt. Képünkön Bertók Balázs (fehérben) tartja a labdát a hazai védők között. Fotó: Archív/Pezzetta Umberto

– Nagyon nem változott a keretünk, a mag ugyanúgy megvolt, mint a tavalyi és a tavalyelőtti szezonban, rutinos játékosok kiegészülve fiatalokkal. Egy kiegyensúlyozott őszi szezon után vagyunk, voltak jobb és kevésbé jó meccseink – foglalta össze az őszi szezont Szőcs Norbert, a Hévíz II szakvezetője. – Amikor a legjobb összeállításban tudtunk a pályára lépni, akkor általában hoztuk a mérkőzéseket. Gond akkor volt, amikor voltak hiányzóink, ilyenkor gyengébben ment és nem úgy jöttek az eredmények. Gondolok itt a Rezi elleni rangadóra, ahol nem tudtunk úgy felállni, ahogy szoktunk, de így is egy éles meccset játszottunk. A mi körülményeinkhez képest egész jó szezont futottunk, mert ha úgy nézem, az átlagéletkor 45 év körül van. Vannak fiatalok, akik azért húzó emberek és ez egy jó elegyet alkot a rutinos játékosokkal kiegészülve. Kihangsúlyozom, hogy csapatként domináltunk, ez a Hévíz II-nek az erőssége. Ha reális esélyünk van, akkor persze meg akarjuk nyerni a bajnokságot, de feljebb lépni nem fogunk tudni.

– Az elején gyengélkedtünk, az első három mérkőzésből egyetlen pontot szereztünk. Ezt követően a csapat magára talált, azóta hoztuk a kötelezőt, szépen, folyamatosan lépegettünk előre és sikerült az első helyen végeznünk – értékelt Molnár Tibor, a Zalabaksa edzője. – A játékosok lelkesedésén múlott, hogy össze tudtuk szedni magunkat. Tavasszal szeretnénk megőrizni a pozíciónkat és megerősíteni, amennyire lehet. Sok jó csapat van ebben a csoportban, akik esélyesek a dobogóra, úgyhogy nem lesz egyszerű. Igazolni elég nehéz ebben az osztályban, így nem sikerült eddig és valószínűleg nem is tudunk új játékost hozni a csapathoz. Amennyiben nem lesz igazán hiányzó, akkor talán sikerül tartanunk ezt a szintet és megnyerhetjük a bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!