Foci

2015.02.24. 17:05

A Göcsej SK 0-3 után sem adta fel, továbbra is éllovas

Zalaegerszeg - Sorozatban harmadik rangadóján is veretlen maradt az NB II-es futsal bajnokság Nyugati-csoportjában Göcsej SK, így továbbra is listavezető. A hétfő késő esti, idegenbeli BME elleni döntetlen értékét növeli, hogy a második otthonában érte el az egerszegi csapat.

Jóna István

Sorozatban harmadik rangadóját vívta a Göcsej SK, ezúttal a fővárosban a BME ellen. A vendéglátók csak egy ponttal voltak csak lemaradva a forduló előtt az éllovas zalaiak mögött, s a MAFC csarnokot szinte teljesen megtöltötték a szurkolók, akik között rengeteg zalai kötődésű, de a fővárosban élő drukker is helyet foglalt a lelátón.

A hazaiak kezdtek jobban, hiszen már az első percben egy távoli Andorka lövés beakadt a zalai kapuba. Görcsösen játszott a Göcsej, míg a hazaiak jó védekezéssel és remek kontrákkal többször okoztak munkát Schmidt kapusnak. A házigazda még az első félidőben három gólosra hizlalta előnyét.

A második félidőre a Göcsej mindent egy lapra tett fel és folyamatosan átvette a mérkőzés irányítását. A hazaiak próbálták tartani a megszerzett előnyt, ami a 26. percig sikerült is nekik. Ekkor Bogyó vette be egy remek lövéssel a hazai kaput. A gól előtt második sárgalap után a játékvezető kiállította Schmidt kapust. Új erőre kapott a zalai csapat, de a gól csak nem akart összejönni nekik. A 37. percben Bagó Gábor lehozta a kapusát és öt mezőnyjátékossal támadott. A vészkapus szerepét Horváth Elemérre bízta, akinek a passzából a 39. percben Szőke Ádám volt eredményes. A maradék egy percben mindent megtett az egyenlítésért a Göcsej SL és és 12 másodperccel a lefújás előtt Horváth Elemér bal lábas lövése talált utat a hazai kapuba és ezzel a találattal kiegyenlített a zalai alakulat.

Bogyó Károly lő és így tett a fővárosban is: talán az ő első gólja után hitték el, hogy be tudnak találni. Fotó: Katona Tibor

Az első félidő után senki sem hitte volna, hogy a Göcsej SK ponttal távozhat a fővárosból, de a második félidőben mindent megtettek a pontszerzésért és erőfeszítésüket siker koronázta. A megszerzett pont sokat ér, mert így továbbra is vezetik a zalaiak a bajnokságot és a hátralévő hét fordulóban a saját kezükben a sorsuk. A Göcsej SKa következő fordulóban március másodikán hazai pályán fogadja a Dream Team együttesét 19.30-kor a Városi Sportcsarnokban.

– Az első félidőben túlpörögtek a játékosok, a mérkőzés tétje túlságosan is nyomta a vállukat. A szünetben sikerült rendezni a sorainkat és a második játékrészben már azt játszottuk amit elképzeltünk és amit tudunk. A csapat bebizonyította, hogy van tartása és vert helyzetből is felt tud állni – nyilatkozta a találkozóról Bagó Gábor játékos-edző.

BME–Göcsej SK 3-3 (3-0)

Budapest, MAFC Sportcsarnok 300 néző. Jv: Baghy (Zimonyi, Mayer).

Göcsej SK: Schmidt – Papp, Halmos, Szőke, Nagy. Csere: Lekics, Friss, Bogyó, Szabó, Tóth, Sümegi, Horváth, László R. Játékos-edző: Bagó Gábor.

Gólszerzők: Andorka, Csernai, Varga ill. Bogyó, Szőke , Horváth E.

Kiállítva: Schmidt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!