Foci

2015.01.17. 19:55

A Göcsej SK győzelmével ért véget a 24 órás teremfoci

Zalaegerszeg - Egy teljes napig zajlottak a küzdelmei a VI. Szív Szerszámsziget 24 órás Teremlabdarúgó Tornának, így szombat estére már láttunk kissé elcsigázott arcokat is, főleg a szervezők részéről.

Kerkai Attila

A péntek esti megnyitóval vette kezdetét a torna, melyen ott volt Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere, valamint Gellei Imre, az MLSZ szakmai bizottságának vezetője és Vincze Ottó, korábbi válogatott játékos, a Győri ETO FC klubigazgatója.

Mint korábbi híradásainkból már értesültek róla, Vincze Ottó magával hozta a Győri Audi ETO KC kétszeres Bajnokok Ligája-győztes női kézilabda csapatának játékosai által dedikált mezt, amelyet a szervezők a torna ideje alatt árverésre bocsátottak, hogy a bevétel a 2013-ban elhunyt Bán István testnevelő családja javára fordítódjék. Az elhunyt magyar és zalai sportemberek emlékére is rendezett tornára viszont Gelle Imre is egy mezzel érkezett, aki szombaton is ott ült a lelátón.

A képen labdával Luki András, a Fair Play Team játékosa, aki egyben a torna egyik kiötlője és főszervezője is, Link Team elleni találkozón. Fotó: Katona Tibor

– Kitűnő kezdeményezés ez a torna, hiszen látszik, hogy sok esetben baráti társaságok számára nyújt közös élményt a játék és valóban ez a fontos – jegyzete meg Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány, aki a ZTE FC szakmai tanácsadója is egyben. – Olyan a légkör, ahol látszik, hogy mindenki szívét lelkét beleadja a játékba. Pál Zoltán mezét azért hoztam el, hiszen a Vasas korábbi játékosa aktív pályafutása közepén esett át szívműtéten, akit annak idején éppen Zalaegerszegen műtött meg Papp Lajos professzor.. Neki nem kellett az életét adni a futballért, hanem az utolsó Vasas-mezét küldte el velem és megható volt ez számomra. A torna üzenete pedig lehetne az is: ha egy kicsit jobban odafigyelünk egymásra, s azokra, akik a gondjainkra vannak bízva talán kevesebb tragédia történhet.

 

Az egerszegi sportcsarnok bejáratánál egy emlékhelyet is kiállítottak a szervezők, néhány magyar és zalai sportember arcképével, akik már nem lehetnek közöttünk és folyamatosan égtek a mécsesek, rájuk és mindenkire emlékezve. Az emlékezés mellett persze a futballé volt a főszerep és a folyamatosan zajló csatározásokból a négy hatos csoport első két-két helyezettje jutott be az egyenes kieséses szakaszba.

Itt már nem lehetett hibázni, így az állva maradt csapatok a szombat esti programban már ismét népes nézőközönség előtt játszhattak. A döntőt a két legesélyesebbnek tartott csapat játszotta, a Göcsej SK a fináléban 4-3-ra győzte le a Windoor együttesét és nyerte meg a kupát.

Negyeddöntő: Afrika Sun-Team–Nudlik 3-1, Fair Play Team–Link Team 4-0, Thermorossi–Göcsej Sk 1-4, Trejdre–Windoor 0-4. Elődöntő: Göcsej SK–Afrika Sun 4-2, Windoor–Fair Play 1-0. Bronzmérkőzés: Afrika Sun–Fair Play 4-1. Döntő: Göcsej SK–Windoor 4-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!