Foci

2014.09.01. 12:45

Megyei I.: Ikergólok Hidán

Zala megye - A labdarúgó megyei bajnokság hét végi fordulójában akadtak érdekes mérkőzések; volt, ahol potyogtak a gólok, akadt, ahol hajrá volt végletesen izgalmas és előfordult, hogy családon belül osztoztak a gólokon.

Kerkai Attila

A legnagyobb arányú siker az I. osztályban kerek 10 gólra rúgott, hiszen a Lenti TE-Sport36 együttese 11-1-re győzte le a Műszer Automatika-Tótszentmárton csapatát. Élen járt a gólgyártásban Sebők József, az LTE játékos-edzője, aki négyszer volt eredményes, de persze inkább csapata sikerességéről beszélt ő is.

– Amikor egy csapat kétszámjegyű gólt lő, az mindig kimagasló teljesítmény, bár azt hozzáteszem, hogy a Napred azért meggyengült a nyáron – hallottuk tőle, amikor a találkozó kapcsán megkerestük. – Viszont ez sem von le semmit együttesem érdemeiből, ugyanis végig gólratörően futballoztunk, szereztünk szemre is tetszetős gólokat és elégedett voltam a játékkal is. A nyárom megerősítettük a csapatot, visszahoztunk lenti játékosokat Szlovéniából és Ausztriából, éppen azért, hogy valamivel magasabb célokat tűzhessünk ki magunk elé. A mezőny persze erős, hiszen 5-6 csapat is van most az első osztályban, amely joggal pályázik a dobogóra.

A forduló talán leginkább várt mérkőzését játszotta a Csács-Nemesapáti és a Femat Csesztreg, itt pedig az izgalmak kerültek az előtérbe. A két jó rajtot vett csapat összecsapásán az újonc nemesapátiak 1-0-ra vezettek, aztán a 91. percben büntetőhöz jutottak, de Sziráki lövése kijött a kapufáról. A slusszpoén ezután következett, hiszen a 94. percben a Csesztreg jutott 11-eshez, amit Nagy N. értékesített, s így alakult ki az 1-1-es döntetlen. Összességében egy jó iramú találkozót játszott a két csapat, a Csesztregnek pedig véget ért egy 14 mérkőzésből álló győzelmi sorozata: tavasszal ugyanis zsinórban nyert 12 mérkőzést, a most indult szezonban pedig kettővel nyitott.

A Lenti TE mellett a másik, három forduló után százszázalékos csapat a Tarr Sprint Andráshida, amely vasárnap 2-0-ra nyert a szerszámsziget-Zalalövő ellen. A két csapat jóiramú mérkőzést játszott, a lövőiek a vereségük ellenére is masszívan futballoztak és 1-0-nál lőttek egy kapufát, igaz, a hidaiak összesen négyszer találták el a lécet. Hazai oldalon viszont a gólok a Horváth-ikrek nevéhez fűződnek, hiszen az elsőt Tamás lőtte, a mindent eldöntő találat pedig Dániel nevéhez fűződött.

– Nehéz mérkőzésre számítottam, ami beigazolódott, ugyanis a Zalalövő jól futballozott. Nagyon értékes számunkra ez a siker – összegezett röviden Dobos Sándor, az Andráshida edzője.

A címvédő Hévíz ezúttal simán, 5-0-ra nyert Szepetneken, így javított, hiszen egy hete a Nemesapátitól kapott ki hazai pályán.

Ezek is érdekelhetik