Foci

2014.06.05. 17:01

Megyei I.: A gólkirály kiléte még kérdéses

A zárófordulót rendezik a megyei labdarúgó I. osztályban. Az első három hely sorsa már eldőlt, a negyedikért a Semjénháza, a Csesztreg és a Lenti vív az utolsó játéknapon.

Tóth Szabolcs

A megyei labdarúgó bajnokság I. osztályának zárófordulójában megrendezésre kerülő összes találkozóról eredménykövető, élő beszámolót tervezünk. A mérkőzések aktuális állását, így a meccsek eredményeiben bekövetkező változásokat is folyamatosan nyomon követhetik olvasóink a zaol.hu-n.

Az összes találkozót vasárnap rendezik, 14 órakor a Semjénháza -Zalalövő mérkőzéssel kezdődik a forduló. A hazaiak jelenleg a negyedik helyen állnak a bajnokságban, míg a vendégek a kilencedik pozíciót foglalják el. Amennyiben a Semjénháza nem nyer, veszélybe kerülhet a jelenlegi helyezése, hiszen az ötödik Csesztreg és a hatodik Lenti csupán egyetlen pont hátránnyal követi őket. Legutóbb épp a közvetlen üldözőtől kaptak ki 2 -0-ra, míg a Zalalövő két egymást követő döntetlennel a háta mögött várja a mérkőzést. Ősszel osztozkodtak a pontokon a csapatok, Nagy Gergő szerzett vezetést a 11. percben, majd nyolc perccel később Szíjártó Szabolcs egyenlített. A félidő vége előtt nem sokkal Kellner Tamás révén már a Semjénházánál volt az előny, de Nagy újra betalált, így alakult ki a 2- 2-es végeredmény.

A bajnok Hévíz a 13. Letenyéhez látogat és szeretnék feledtetni a szurkolóikkal a Magyar Kupa Zala megyei selejtezőjében elszenvedett szerdai vereséget, ahol a másodosztály Északi-csoportjának bajnoka, a Csács-Nemesapáti győzte le őket 3 1-re. A hazaiak legutóbb a második Gellénházától kaptak ki egy gólgazdag mérkőzésen 7 -3-ra. Az ezüstérmes is utazik, a 12. Pókaszepetk vendége lesz. Ősszel szoros csatában nyertek az olajosok 3 2-re, a találkozó három kiállítást is hozott.

Csóka Zsolt (balra) tartja meg a labdát Szekeres Rudolf mellett a 29. fordulóban lejátszott Csesztreg Semjénháza (2 0) mérkőzésen (Fotó: Katona Tibor)

A bronzérmet a múlt hét végén begyűjtő Zalaszentgrót az ötödik Csesztreget fogadja a forduló rang-adóján. A mérkőzés érdekessége lehet, hogy a vendégek részéről a góllövőlistán 23 góllal a második helyen álló Pethő János be tudja-e fogni a találkozó során 24 góllal vezető zalaszentgróti Komoróczi Bálintot. A legutóbbi találkozásukkor a tavalyi gólkirály, Tóth Dániel 7. percben szerzett találatával győztek a grótiak.

A télen jól erősítő, tavasszal még a bajnokit is legyőző Nagykanizsa a 12. helyről lépett előre a nyolcadikig és ezt szeretnék is megtartani. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, akár egyetlen pont is elég a hatodik Lenti ellen hazai pályán, akik viszont szeretnék elérni a negyedik helyet. A vendégek nyerték ősszel a két csapat mérkőzését, Sebők József a 92. percben szerezte a győztes gólt.

A 14. Galambok a hetedik Szepetnekhez látogat és győzelem esetén akár előbbre is léphet egy pozíciót, ha a Letenye nem szerez pontot a hét végén. A forduló utolsó mérkőzésén a 15. Kiskanizsa a tizedik Tótszentmártont fogadja és ezzel a mérkőzéssel búcsúzik az I. osztálytól a szezon végén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!