Foci

2014.05.08. 14:10

Megyei I.: Vasárnap akár már bajnok is lehet a Hévíz

Zala megye - Már csak öt forduló van hátra a megyei labdarúgó bajnokság első osztályának küzdelmeiből. Amennyiben minden jól alakul a Hévíz szempontjából, akkor már most megszerezhetik a bajnoki elsőséget.

Bozó Péter

Az összes találkozót vasárnap rendezik a 26. fordulóban, a listavezetőre nem vár nehéz feladat, ugyanis az utolsó előtti helyen álló Kiskanizsához látogatnak. A vendéglátók tavaszi mérlege nem a legjobb, hiszen mindössze a Pókaszepetk ellen sikerült hazai pályán nyerniük 3–1-re. A fürdővárosiak sem biztos így tervezték a 2014-es év elejét, hiszen legutóbb a tavalyi bajnok Zalaszentgrót ellen otthon szenvedtek vereséget és az őszi 15 mérkőzésen lőtt 53 góljukat a tavasszal eddig lejátszott 10 találkozón „csak" 20-al tudták megtoldani. A Kiskanizsa a kiesés elkerüléséért harcol, míg a Hévíz a bajnoki címért – amit győzelem esetén akár meg is szerezhet – harcol, így az iramra biztos nem lehet majd panasz.

A hazaiak kapusa, Szekeres Péter már verve volt, de végül csak a 93. percben kapitulált a Teskánd–Tótszentmárton (1–0) meccsen. Fotó: Katona Tibor

A listavezetőt üldöző Gellénháza a jelenleg a 12. helyen álló Galambok vendége lesz. A hazaiak három győzelem és három döntetlen mellett négy alkalommal szenvedtek vereséget a tavasszal, többek közt legyőzték a Zalalövőt és a Csesztreget is idegenben, azonban otthon még nem ünnepelhettek győzelmet a 2014-es évben. Amennyiben a vendégek begyűjtik a három pontot és a Hévíz is legyőzi a Kiskanizsát, az olajosoknak minimális esélye marad csak a bajnoki címre, mivel továbbra is kilenc pont lesz a hátrányuk és 12 szerezhető az ezt követő fordulókban, a fürdővárosiak a Tungsram visszalépése miatt pedig hárommal már biztos gazdagodnak a 29. fordulóban. Pontazonosság tehát csak úgy fordulhat elő, ha a Gellénháza megnyeri mind a négy további találkozóját, a Hévíz pedig elveszíti a hátralévő hármat, de így is azonos lenne a győzelmek száma és a gólkülönbség döntene, ami viszont jelenleg 27-tel jobb az éllovas esetében és bár matematikailag ledolgozható, azonban nem valószínű, hogy ez megtörténik. Hivatalos bajnokavatás tehát csak akkor lehet ebben a fordulóban, ha az olajosok nem nyernek Galambokon.

A dobogó harmadik helyét elfoglaló és a tavasszal továbbra veretlen Zalaszentgrót is odaérhet még a végén az első helyre, de a listavezető sikere esetén matematikailag is behozhatatlan lesz a hátrányuk. Számukra sokkal inkább a második hely megszerzése lehet a cél, hiszen attól csupán egyetlen pontra vannak, de a három dobogós közül talán nekik a legnehezebb a sorsolásuk, viszont a formájukat tekintve minden esélyük megvan az előzésre. Vasárnap az a Teskánd lesz a grótiak vendége, akiket ősszel idegenben győztek le Szép Mór 19. percben szerzett találatával és akik ellen legutóbb 2011. május 29-én szenvedtek bajnoki mérkőzésen vereséget.

A harmadik helyre akár még a hetedik Szepetnek is odaérhet, akik hazai pályán a hatodik Csesztreggel mérkőznek meg. Aki veszít, az végleg lemondhat a dobogóról, míg döntetlen esetén mindkét csapat esélyei elszállnak. A csesztregiek eddig mindössze egy vereséget szenvedtek el a tavasszal a Galambok ellen és legutóbbi hat meccsüket megnyerték, míg a Szepetnek az elmúlt fordulóban idegenben szenvedett vereséget.

Az ötödik Lenti a Tótszentmártonhoz utazik a hét végén. A vendégek idegenben még nem szenvedtek vereséget 2014-ben, igaz, egy győzelem mellett háromszor döntetlenre végeztek. A Tótszentmárton legutóbb hazai pályán 1–1-es döntetlent ért el a listavezetővel szemben, ami óvatosságra intheti a Lenti játékosait. majd Teskándon 1–0-ás vereséget szenvedett. A két együttes őszi mérkőzését is a Napred nyerte, akkor Grudics Kristóf és Orbán Imre góljaival már 2–0-ra vezettek, majd az azóta már Pákára igazolt és ott 8 gólt is szerző Pozsgai Norbert még szépíteni tudott, de az egyenlítés már nem sikerült a Lentinek.

A Nagykanizsa–Zalalövő találkozón tabellaszomszédok csapnak össze egymással. A tavaszt jól kezdő kanizsaiak kicsit megtorpantak és két egymást követő vereség után fogadják a lövőieket, akik három mérkőzés óta nyeretlenek.

A vasárnapi nap egy alsóházi rangadót is rendeznek, a Letenye a Pókaszepetk együttesét fogadja, ahol mind a két fél számára a győzelem a cél. Egyik együttes sem dőlhet még hátra, de a kiesés elkerüléséért folytatott harcban most a vendégek vannak lépéselőnyben, így ők nyugodtabban várhatják a hét végi találkozót.

Kapcsolódó hírek:

Megyei II.: Folytathatja sikersorozatát a Nemesapáti

A megyei III. osztály hét végi programja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!