Foci

2014.04.07. 08:03

Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágók: Chelsea-PSG, Dortmund-Real Madrid

Az előző hét két, gólokban gazdagabb labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntő odavágója után következett a folytatás. Kedden a Chelsea FC–Paris Saint-Germain és a Borussia Dortmund–Real Madrid visszavágó.

Szuperlatívuszokban érdemes beszélni a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi negyeddöntőinek visszavágóiról. A Borussia Dortmund a Real Madridnak 0-3-ról is okozott – nem is kevés – izgalmat, míg a Chelsea teljesítette is a PSG elleni „küldetését" és továbbjutott.

Londonban, a Zlatan Ibrahimovic nélkül felálló Paris Saint-Germain elleni találkozón a Chelsea menedzsere, José Mourinho meglépte azt, hogy a kezdőbe nevezte Samuel Eto'o-t, hogy aztán a csereként beállt André Schürrle és Demba Ba góljai (és hátul Gary Cahillék támadásokat segítő játéka) a 2-0-s győzelmet, és a továbbjutást jelentse a kékeknek.

– Rendkívül boldog vagyok az elért eredménnyel, játékosaim tervezhetnek tovább ebben a sorozatban is, melyben ezúttal a szerencsére is szükségünk volt – fogalmazott a portugál szakember. – Ugyanakkor, ha nem szerezzük meg a második találatot vagy éppen ellenfelünk lő egyet a végén, akkor is büszke lennék a srácokra.

Dortmundban az edzők egy másik igazi egyénisége, Jürgen Klopp is majdnem földöntúlit alkotott labdarúgóival, hiszen a Borussia a párharc második harmadáig megoldotta a „minden harminc percre egy gól"-feladatot". A 37. percben már 2-0 állt az eredményjelzőn. Onnan még egy gólt kellett volna begyötörni a hosszabbításért, de a Real Madrid (itt is volt egy hiányzó „nagyágyú", Cristiano Ronaldo személyében) megúszta 0-2-vel...

– Tudják, mikor gondoltam bele a mérkőzés történéseibe? Amikor a sérült Subotic odajött és azt mondta, milyen mérhetetlenül büszke a csapatra – így a fekete-sárgák trénere. – És én is így érzek, s még azt hadd tegyem hozzá: együttesem játékát tananyagként nyugodtan oktatni lehetne olyan címszó alatt: „miként futballozzon egy gárda 0-3-as hátrányról indulva"..

A keddi program, negyeddöntő, visszavágók:

Chelsea (angol) - Paris Saint-Germain (francia) 2-0 (az első meccsen: 1-3) - összesítésben a Chelsea jutott tovább 3-3-mal és idegeneben lőtt több góllal.

Borussia Dortmund (német) - Real Madrid (spanyol) 2-0 (az első meccsen: 0-3) - összesítésben a Real Madrid jutott tovább 3-2-vel.

 

Előzmények:

Bajnokok Ligája negyeddöntő: Real Madrid-Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain-Chelsea FC

Bajnokok Ligája negyeddöntő: Manchester United -Bayern München, FC Barcelona- Atlético Madrid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!