Foci

2014.01.02. 16:55

A hét végén rendezik a 23. Kerub Kupát

Hévíz - Nem ért véget a téli teremlabdarúgó-tornák sorozata a nemrég zárult esztendővel sem. Sőt, immár több, mint két évtizedes hagyomány, hogy Hévízen az új év első hét végéjén újra útjára indul a labda, ahogy történni fog szombaton (és vasárnap) a 23. Kerub Kupán.

Kerkai Attila

A korábban Tavirózsa Kupa néven futó esemény három éve lett Kerub Kupaként ismert és a szervezők igyekeztek tartani magukat a népszerű torna hagyományaihoz. Így van ez most is és mint Fóth Gyula, a 23. Kerub Kupa főszervezője elmondta, izgalmas két nap elé néz nemcsak a mezőny, de a várhatóan nagyszámú érdeklődő is.

A keszthelyi Café Róma (fehérben) csapata, mint védő nem hiányozhat a 2014. évi Kerub Kupáról. Fotó: Zh archív

A tornára most is sokan jönnek a megyén túlról, sőt, a Dunántúl szinte minden pontjáról, főleg olyan társaságok, melyek kellő tapasztalattal rendelkeznek a teremfutball, vagy a futsal terén. Természetesen nem hiányoznak majd a nagypályások sem, így ismert labdarúgókkal is találkozhat a negyérdemű.

S hogy mi várható a két nap során, erről kérdeztük Fóth Gyulát, aki szerint „nézőbarát" kupa elé néznek.

– Arra koncentráltunk most is, hogy megfelelő játéklehetőséghez jusson minden csapat, de közben minél több éles meccs is legyen – mondta a főszervező. – Az első nap két hatcsapatos csoportot alakítottunk ki, majd vasárnap egy négyes csoport következik, ám ezt követően sem az egyenes kieséses szakasz jön. Egy úgynevezett középdöntős kört is közbeiktatunk 12 csapat részvételével három csoportban. Gyakorlatilag ez már a kieséses szakasznak is tekinthető, a nézők pedig még több éles meccset láthatnak, s ezt követően alakul ki a legjobb nyolc mezőnye, amikortól már valóban ki-ki meccsek jönnek.

Ami a mezőnyt illeti, a 16 csapat között természetesen ott lesz a keszthelyi Café Róma, amely védőként indul a tornán, de a múlt heti Csarnok Kupát megnyerő egerszegi Sehol SE és a döntő másik résztvevője, a keszthelyi Lap-Land sem hiányzik majd. A Kerub Kupát (illetve Tavirózsa Kupa) legtöbbször megnyerő Villanegra csapata is eljön, ahogy a dunaújvárosi Csövesek együttese is. A részt vevő csapatokban pedig korábbi ismert élvonalbeli, vagy most is aktív NB I-es, illetve NB II-es játékosok is megtalálhatók, úgyhogy valóban izgalmas és színvonalas csatározások elé nézhetnek a nézők.

Ami a programot illeti, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődnek a meccsek, s ez lesz a két hatos csoporttal a hosszabb szakasz, vasárnap pedig 9 órakor jön az utolsó csoport küzdelme. A szervezők tájékoztatása szerint szeretnék a középdöntőt vasárnap 11 óra körül elkezdeni a finálét pedig a tervek szerint este 18 órakor rendezik.

A pénzdíjas tornát Hévíz városa is támogatja, mellette persze számos szponzor segítette a szervezőket abban, hogy megfelelő színvonalú viadalt rendezhessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!