Foci

2013.06.19. 11:09

Teskándi gólzápor a hidegben

A 14. forduló szombaton igazi rangadóval kezdődött, hiszen két remek formában lévő gárda, a Zalaszentgrót és a Zalakaros találkozott. A szentgrótiak ünnepelhettek, a hajrában szerzett góljuk azt jelenti, hogy már 6 forduló óta veretlenek. A másik szombati meccsen a Csesztreg hozta a kötelezőt a Kiskanizsa ellen. Vasárnap győzött a Pókaszepetk a Szepetnek ellen, a Gellénháza folytatja mélyrepülését, ezúttal a Lenti hozta el onnan a három pontot. Alsóházi rangadót nyert a Miklósfa a Tungsram ellen, míg a Semjénháza csak kicsit tudta megnehezíteni a Zalalövő dolgát. A műfüvesen játszó Andráshida hárommal verte az Egervárt, míg igazi gólzáport hozott a Teskánd-Tótszentmárton meccs, nyolcszor zördültek a hálók. A tudósítás folyamatosan bővül. Eredmények:

Urbanics Pál

Zalaszentgróti VFC - Gránit Gyógyfürdő SE 1-0 (0-0)

Zalaszentgrót, 200 néző. Jv.: Vidéki.

Zalaszentgrót: Takács - Balogh Á., Éder, Kovács Zs., Balogh Z., Páli N., Vasas, Varsányi (Ferenczi), Propszt (Virágh), Tóth D., Komoróczi. Edző: Rózsa László.

Zalakaros: Munkácsi - Hajmási, Hollender, Majtán T., Korpics, Szollár, Szalai, Majtán G., László, Pécsi, Nagy (Beke). Edző: Harcz Lajos.

A meccs érdekessége volt, hogy mindkét gárda a 8. forduló óta veretlnen, és 5-5 győzelmet könyveltek el azóta. Küzdelmes mérkőzésen Páli 84. percben szerzett találata döntött. Ezzel a két remek formában lévő csapat közül a Szentgrótiak hosszabbították meg veretlenségi szériájukat, míg Harcz Lajos legénysége rászolgált hírére, remek találkozót játszottak a Szentgróttal.

Gólszerző: Páli N.

Jók: Takács, Éder, Tóth D., illetve senki.

Ifjúsági: Zalaszentgrót - Zalakaros 11-0.

Femat Csesztreg KSE - Kiskanizsai Sáskák SE 3-0 (0-0)

Csesztreg, 100 néző. Jv.: Vizi.

Csesztreg: Szommer - Kasza, dr. Fentős, Molnár, Nemsics, Hermán (Herman), Szabó Zs. (Csóbor), Nagy, Kiss, Pethő, Bagó (Szabó P.). Edző: Fentős Pál.

Kiskanizsa: Kovács - Csordás (Simon), Kálovics Á., Szántó, Horváth, Cserfő, Visnovics, Németh (Dolmányos), Rajnai, Szelei, Kálovics F. Edző: Ifjovics Ferenc.

A mérkőzést végig kontrollálta a Csesztreg, a második félidőben pedig kimondottan jól is játszott a hazai gárda a sereghajtó ellen.

Gólszerzők: Pethő (2), Kiss.

Jók: dr. Fentős, Molnár, Nagy, Kiss Pethő, illetve Kálovics Á., Horváth, Cserfő.

Ifjúsági: Csesztreg - Kiskanizsa 0-0.

Let's do it Technoroll TE - Műszer Automatika FC Napred 4-4 (2-1)

Teskánd, 100 néző. Jv.: Földszin A.

Teskánd: Fábián - Szabó, Palkó, Szekeres, Szita, Lepár, Nyári, Simon, Horváth J. (Gerencsér), Koczor, Horváth L. Edző: Kovács Imre.

Tótszentmárton: Csányi - Sütő, Hollander (Kotnyek), Kozári, Kovács I., Tislér (Markek), Vuk, Grudics, Kovács Gy., Mauer D. (Mauer P.), Kőrösi. Edző: Visnovics László.

Azt már a mérkőzés előtt is gondolhatták a kilátogató nézők, hogy sok találat eshet a vasárnapi derbin, hiszen mindkét gárda gólratörően futballozik a bajnokságban, ám azt kevesen hitték, hogy nyolcszor is közepet kezdenek a csapatok... De kezdjük az elején: elképesztő hidegben esett egymásnak a 7. és a 11. helyen rangsorolt két csapat. A hazaiak kezdtek aktívabban, és a 26. percben gólt is szerezhettek volna, hiszen a kilépő Koczort buktatta egy vendégjátékos a 16-oson belül, így 11-es következett. A büntetőt Horváth József a balra induló Csányiba lőtte, így elmaradt a hazai vezetés. A 38. percben a felső léc mentette meg a góltól Csányi kapuját, Simon gyönyörű szabadrúgása ugyanis a keresztlécről pattant vissza a mezőnybe. A kapus megdermedve konstatálta, hogy nem lett gól az esetből. Hiába a hazaiak meddő mezőnyfölénye a 43. percben egy előre ívelt labdára remek ütemben csapott le Kőrösi, és 11 méterről okosan ellőtte a kivetődő Fábián mellett a kapu jobb alsó sarkába a labdát: 0-1. Nem sokáig tarthatott az öröm, hiszen a 44. percben - nem sokkal tehát a középkezdés után - Szekeres tálalt az oldalvonalnál jobb szélen Palkó elé, a játékos pedig szépen ívelt a kinn álló kapus fölött a kapu jobb sarkába. Gyönyörű találat volt! 1-1. És még nem volt vége az első játékrésznek, hiszen a 45. percben Csányi kapusról kipattanó labdát Simon kegyetlen erővel bombázta a léc alá: 2-1.

A második játékrészben folytatódott a Teskándi henger. Előbb az 50. percben Szabó emelkedett a legmagasabbra egy jobb oldali szögletet követően, és fejelt a kapu bal felső sarkába (3-1), majd Horváth László az 54. percben cselezgetett a jobb oldalon a tótszentmártoni 16-os vonalánál és egy kis tologatás után kilőtte a bal alsó sarkot: 4-1. De a meccsnek nem volt vége! A teskándiak kicsit kényelmesebbre fogták a tempót, az 58. percben ezt góllal büntette Kovács György, aki egy elfutást követően ellőtte Fábián mellett a labdát: 4-2. A 64. percben Kőrösi ment el a bal szélen, pontosan centerezett, Kovács györgy pedig senkitől sem zavartatva a kapu bal alsó sarkába lőtt: 4-3. A vérszemet kapó vendégek egyre-másra vezették támadásikat az egyenlítésért, ami 73. percben be is következett: Grudics kapott labdát a teskándi 16-oson belül jobbra, majd nagy erővel a kapu jobb oldalába bombázott: 4-4!!!

A márkőzésen több gól nem esett, így a csontrepesztő hidegben egy remek hangulatú, gólokban gazdag találkozót láthattunk. Földszin Attila játékvezető az első félidőben nagy hibát követett el akkor, amikor a magáról megfeledkezett Csányi Attilát nem állította ki (a vendégek kapusa előbb a nézőkkel szólalkozott össze, majd a hazai Simon Pétert szidalmazta ordenáré módon...), hiszen onnantól fogva kicsit kicsúszott a kezéből az egyébként sportszerűnek mondható találkozó.

Gólszerzők: Szabó, Palkó, Simon, Horváth L., illetve Grudics, Kovács Gy. (2), Kőrösi.

Jók: Palkó, Horváth L., illetve Kovács Gy., Kőrösi.

Ifjúsági:  Teskánd - Tótszentmárton 6-0.

Tóth-Hús Zalagrár Pókaszepetk SE - Szepetnek SE 3-0 (2-0)

Pókaszepetk, 200 néző. Jv.: Pető.

Pókaszepetk: Juhász - Csik, Pintyőke, László, Fenk, Mondai, Bertók (Szekeres), Száraz, Varga (Kovács), Büki, Csécs Z. Edző: Németh Ferenc.

Szepetnek: Csáki - Szalai, Farkas, Lenner, Grabant, Nagy (Kékesi), Kalinics (Szeiler), Kovács (Szabó), Balázs, Takács, Tóth. Edző: Iványi Lajos.

Hazai győzelem a sportszerű vendégcsapat ellen.

Gólszerzők: Csécs Z., Száraz, Büki.

Jók: az egész csapat, illetve Grabant, Takács, Farkas.

Ifjúsági: Pókaszepetk - Szepetnek 0-4.

Miklósfa SE - Z. Becsali-Tungsram LSE 2-1 (0-0)

Miklósfa, 100 néző. Jv.: Szente.

Miklósfa: Hovánszky - Tóth, Papp, Csepregi, Dezső, Verebélyi (Zrinszki), Orbán, Szakmeiszter, Jakab (Gerencsér), László, Pongrácz (Németh). Edző: Kiss István.

Z. Tungsram: Balogh - Szekeres, Bogdán, Domján, Erdélyi, Sárközi (Gáspár), Molnár, Lukács, Kiss, Orbán, Németh. Edző: Lepár Attila.

Ha némi  szerencsével is, de rászolgált a győzelemre Kiss István csapata.

Gólszerzők: László (2), illetve Németh.

Jók: Hovánszky, Papp, Csepregi, László, illetve Németh, Erdélyi.

Ifjúsági: MikósfaZ. Tungram 4-2.

Semjénháza SE - Zalalövő TK 0-2 (0-0)

Semjénháza, 50 néző. Jv.: Dávid.

Semjénháza: Lajkó - Nagy, Csóka, Németh G., Mulasics, Stróber, Preksen, Szabó, Billege (Takács), Mód, Kónya. Játékos-edző: Csóka Zsolt.

Zalalövő: Horváth Gy. - Horváth P., Erdei, Kósik, Csáki, Zelkó, Járfás (Galambos), Hozbor (Boros), Gál (Wolf), Kaszás (Toplak), Flander (Nagy). Edző: Ostrom János.

A második félidőben gólokban is megmutatkozott a két csapat közti jelenlegi különbség.

Gólszerzők: Horváth P., Nagy.

Jók: az egész csapat, illetve Kósik, Nagy, Kaszás.

Ifjúsági: Semjénháza - Zalalövő 1-4.

Kentaur Sprint Andráshida SC - Evo-Komplex Egervári TE 3-0 (2-0)

Zalaegerszeg, műfű 75  néző. Jv.:Gelencsér.

Andráshida: Osbáth - Sági A. ( Bakonyi) Bandics, Kovács L. (Kovács B.), Luki, Méhes, Dobos A. (Tóth D.), Rohonczi, Horváth T., Sági G.  Edző: Dobos Sándor.

Egervár: Németh - Varga, Hajas, Pilisi, Papp, Cséve, Bognár, Szente, Bencze, Csalló, Dömötör. Játékos-edző: Bencze Péter.

Megérdemelt ASC siker. Kritikus játékvezetés.

Gólszerzők: Méhes (2), Horváth T. 

Jók: Sági A., Bandics, Méhes, Horváth T., illetve szente, Bencze, Papp.

Ifjúsági: ASC - Egervár 17-0.

Gellénháza Farkas Pálinka SE - Lenti TE 2-4 (0-2) 

Gellénháza,  80 néző. Jv.: Lakics.

Gellénháza: Tóth - Friss, Dávid, Farkas T., dr. Matus, Kónya, Borsos Cs.,(Krajcár) Halász, (Varga) Gulyás, Szegleti, (Bakos Cs) Bakos D.  Edző: Molnár Zsolt

Lenti TE: Balogh (Papp)  Lőrincz, Balla, Czigány, Kancsal, Kosár, (Szalai) Tóth, Szekeres, Kiss, Pozsgai, (Horváth) Völgyi. Edző: Hermán István.

A játék minden elemében jobb vendégek magabiztosan gyűjtötték be a három bajnoki pontot.

Gólszerzők: Dávid, Friss  illetve Pozsgai (2) Kosár, Völgyi.

Jók: dr. Matus, Bakos D. illetve Kosár, Pozsgai, Szekeres, Kancsal.

Ifjúsági: Gellénháza - LTE 1-0 (0-0).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!