Foci

2013.06.19. 11:14

A neheze még hátravan a megyei I. osztályban

A megyei labdarúgó-bajnokságban az elmúlt hét végén befejeződött az őszi szezon. Az első osztályban a Zalalövő telelhet az élen.

Bóbics László

- Csalódott vagyok - kesergett edzőjük, Dobos Sándor. - Lentiben évek óta jó csapat van, lehet ellene döntetlent játszani, mi azonban most elvesztettünk két pontot, mert sokkal több helyzetünk volt. A körülményeket figyelembe véve összességében elégedett vagyok az őszünkkel, sok sérülés ellenére szereztünk 33 pontot, s egy jó alapozás után talán előrébb léphetünk még.

Az ellenfél edzője, Hermán István így fogalmazott:

- Jó csapat ellen futballoztunk, mely bejátszotta szinte az egész pályát, és sok helyzetet dolgozott ki. Értékes döntetlent könyvelhettünk el, bár a hajrában nekünk is voltak lehetőségeink. A szezonban jól helytálltunk, de a Tungsram ellen elvesztett 3 pontot nagyon sajnálom. A télen nem valószínű jelentős változás a keretünkben, de ha mégis lesz távozó, igyekszünk megfelelő pótlásról gondoskodni. Küzdelmes tavaszt várok, mert több jó együttes van, amelyek nagy harcot folytatnak majd a dobogós helyekért.

A már idén tavasszal is jól futballozott Zalalövő kiegyensúlyozott ősz után telelhet a tabella első helyén.

- Az egységes Miklósfa elleni 4-1-es, szezonzáró győzelem nem volt olyan könnyű, mint azt az eredmény mutatja - mondta Ostrom János, a lövői sikeredző. - A mi erőnk ezúttal is a szervezettségben és a csapategységben volt. Sokat futottunk és ezen a meccsen végre jó arányban használtuk ki a lehetőségeinket. A csapat tagjai egész évben sportemberhez méltón viselkedtek, s öregbítették a város hírnevét. A télen nem várható nagy mozgás, bár lehet, hogy célirányosan igazolunk. Hallani, hogy az ellenlábasok jelentős erősítéseket terveznek, a mi anyagi lehetőségeink azon-ban behatároltak. Az eddigi eredményeink elsősorban a fegyelemnek és a játéko-sok szorgalmának köszönhető. Nagy dolog az őszi elsőség, és mindenkinek nagy erőt ad a folytatásra. A következő hónapokban nem álmodozni akarunk, és a dicsfényben fürdeni, hanem megpróbálunk tovább építkezni. Együtt a játékosokkal és a bennünket támogatókkal, hogy tavasszal is sok örömet szerezhessünk majd a szurkolóinknak.

A versenyfutásra jellemző, hogy a 3. helyezett Zalaszentgrót csak gólkülönbséggel előzi meg a szintén 32 pontos, 4. helyen álló Csesztreget.

A versenyfutásra jellemző, hogy a 3. helyezett Zalaszentgrót csak gólkülönbséggel előzi meg a szintén 32 pontos, 4. helyen álló Csesztreget.

CSERSZEGTOMAJ ÉS GALAMBOK
A II. osztályban az ôszi bajnokok idegenben léptek pályára a 15. fordulóban. Az Északi-csoportban a Cserszegtomaj magabiztosan játszva 4-0-ra nyert Bödén, míg délen az elsôségét már egy hete bebiztosító Galambok joggal tartott a Rédics vendégjátékától: a hazaiak 3-2-re kikaptak, de így is két pont elônnyel
telelhetnek a tabella élén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!