Foci

2013.05.08. 12:11

Sir Alex Ferguson visszavonul

Huszonhat évvel azután, hogy kinevezték a Manchester United menedzserének, visszavonul Sir Alex Ferguson. A skót mester harmincnyolc trófeát nyert a klubbal.

LiveInfo

1986-ban Ron Atkinson-t váltotta a kispadon, ebben a szezonban pedig megszerezte a klub huszadik bajnoki címét, és saját maga tizenharmadik Premier League elsőségét.

Ezek mellett nyert két Bajnokok Ligája trófeát, valamint öt FA- és Ligakupát. Hálából és tiszteletből  a klub tavaly szobrot állíttatott a 71 éves szakembernek.

Ferguson a legsikeresebb brit menedzser. 1999-ben triplázni is tudott csapatával, hiszen a BL-trófea mellett bajnok és kupagyőztes is lett Angliában. A következő szezontól a klub nagyköveteként és igazgatósági tagként vállal szerepet a Manchester United életében.

Brit lapok szerint – az Everton menedzsere – David Moyes váltja a United kispadján Sir Alex-et. A legtöbb szigetországi fogadóirodánál már nem is lehet pénzt tenni, a liverpooli kékeknél dolgozó szakemberre.

Videó (a reklám után indul):

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!