Foci

2012.11.09. 15:40

NB II: szombaton a ZTE a Kozármislenyt fogadja

Zalaegerszeg - A ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata megint egy olyan forduló előtt áll, melyben nagyot léphetne előre, ugyanakkor nagyot is bukhat. A zalaiak szombaton (17.00) a második helyezett Kozármislenyt fogadják. Javított a kék-fehérek hangulatán, hogy pénz állt a házhoz.

Kerkai Attila

Nem lesz egyszerű dolga a ZTE FC-nek szombaton, hiszen múlt heti csákvári vereségével megint győzelmi kényszerbe került. Fontos pontokat hullajtott el, így a mostani körben, ha megint megteszi ezt és az eredmények is úgy alakulnak, akár a 11. helyre is visszacsúszhat. Ugyanakkor győzelem esetén az 5. pozíció sem elképzelhetetlen, de ne feledjük: a Kozármisleny csapata lesz az ellenfél. A baranyaiak mostani jó szereplésén véletlenül sem kell csodálkozni, hiszen a megszerzett 26 pontjukkal a második helyen állnak, igazolva egyben azt is: a legutóbbi bajnokságban elért második hely valóban nem a véletlen műve volt részükről.

Tudja ezt Preisinger Sándor, a ZTE FC vezetőedzője is, aki szintén azon a véleményen van: helyén van a Kozármisleny.

- Masszív, jó csapat a szombati ellenfél, tele jó játékosokkal - ismerte el. - Mi viszont itthon játszunk és nyerni akarunk, mert nem lehet más célunk. A csákvári vereségünket bizonyos értelemben elsősorban a pályán mutatott teljesítmény alapján szerencsétlennek érzem, s remélem is, hogy nem egy rosszabb forma kezdete volt. Olyan helyzetet szeretnénk kialakítani a Kozármisleny ellen, hogy kezünkben legyen az irányítás, de figyelnünk kell, ugyanis a vendégünk játszós együttes, mindemellett jól is kontrázik.

A ZTE FC játékosainak hangulatán feltétlenül javított az a tény, hogy a klub megkezdte az elmaradt járandóságok kifizetését. A Ponznan végre elutalta a lett Artjoms Rudnevs eladásából a zalaiaknak járó részesedés egy részét, s mindezt Dézsi Attila ügyvezető is megerősítette.

A 13. forduló további párosítása. Szombat: Veszprém-Csákvár 13.30, Tatabánya-Puskás Akadémia 13.30, Gyirmót-Győri ETO II. 16.00. Vasárnap: Kaposvár II.-Baja 11.00, Ajka-Paks II. 13.30, BKV Előre-Sopron 13.30, Szigetszentmiklós-Haladás II. 13.30.


Szalai és Simonfalvi nélkül

Két alapemberét is nélkülözi a ZTE FC. Simonfalvi Gábor és Szalai Tamás nem épült fel sérüléséből, s ahogy Preisinger Sándor fogalmazott: "én nem vagyok az az edző, aki a játékosai egészségét kockára teszi". Hiányukat persze sajnálja, beinjekciózva játszhatnának, de abból akár egy komolyabb sérülés is kialakulhat. A csapatba eltiltása után visszatérhet Kovács Gergő.

A tervezett kezdő 11 így fest: Jahic - Kocsárdi, Nánási, Kovács G., Juhász - Máté, Kocsis - Hajdú, Grbic, Frizoni - Pavicevic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!