Foci

2012.03.21. 08:36

Szlovénia U19-es női csapata lesz az ellenfél

Zalaegerszeg – Holnap 13 órakor az andráshidai pályán nemzetközi barátságos labdarúgó mérkőzésre kerül sor: a magyar U19-es női válogatott Szlovénia hasonló gárdáját fogadja.

Bóbics László

A gárdák – mint Tomka János magyar csapatvezetőtől hallottuk – az őszi Európa- bajnoki selejtezőkre készülnek.

– Az előző évi keretből többen kiöregedtek, ezért hét új embert kell keresni – árulta el Turtoczki Sándor, az egykori remek NB I-es futballistából lett szövetségi edző. – A siker érdekében sorozatban játsszuk a mérkőzéseket. Az üres helyek feltöltését nem akarjuk elkapkodni, a legtehetségesebb játékosokat szeretnénk a keretben tartani. Eddig 46 lánnyal ismerkedtünk meg edzésen, meccseken, s ezt a kört még szeretnénk bővíteni, mert semmit nem akarunk a véletlenre bízni. A sok közös munka alapján még jobban kiderül, hogy ki mire képes. Először egy 25 fős keretünk lesz, majd értelemszerűen ezt 18-ra szűkítjük. Ennek ellenére a bő keret valamennyi játékosával számolok, s leadjuk a nevezésüket az Európa-bajnoki selejtezőkre. Most a csapatunkkal tart a nagykutasi Szabó Réka is, aki ugyancsak tehetséges futballista.


A két korosztályos válogatott csütörtökön 13 órakor lép majd pályára Andráshidán. 



Futball

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!