Foci

2011.10.12. 17:53

Ligakupa: simán kikapott a ZTE FC Győrben (frissítve)

A labdarágó Ligakupa A-csoportjának 4. fordulójában a ZTE FC együttese a Győri ETO FC vendége volt és a hazaiak biztosan, 3-1-ra nyertek szerdán.

Kerkai Attila

Győri ETO FC–ZTE FC 3-1 (1-0)
Győr, 200 néző. Jv.: Farkas (Huszár, Kóbor).

Győr: Molnár – Takács Á. (Payet, 46.), Zámbó, Serfőző, Nagy Á. – Kiss M. (Németh L., 78.), Nyitrai, Bieder, Tokody (Nicorec, 59.) – Ceolin (Miklós V., 70.), Stresik (Kiss Sz., 70.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

ZTE: Palásthy – Jasarevic (Krajczár, 59.), Mavolo, Szalai, Kovács K. – I. Delic, Milosavljevic, Szabó B., Juhász, A. Delic – Bujor. Edző: Preisinger Sándor.


„Erősen” vegyes csapattal utazott el Győrbe a ZTE FC együttese, amely egy hete hazai pályán mérkőzött meg szerdai ellenfelével, és akkor 1-1- es döntetlent hozott a találkozó. A szerdai találkozón gyorsan előnyhöz jutott az ETO, ugyanis a 7. percben Kiss M. a tétovázó védők között, lőtt a hálóba, 1-0. Nem sokkal ezt követően Bujor lövése szállt fölé, összességében mégis a hazaiak kezdeményeztek többet. Palásthynak akadt még dolga a félidő közepén, aki a hajrábanNagy lövését lábbal hárítani tudta.

A fordulást követően egy megpattanó lövés a felső lécen csappant, az 52. percben viszont már nem volt segítség: Serfőző lőtt a kapuba, 2- 0. Egy perc múlva Serfőző csente el a labdát a zalai kapustól és nem volt nehéz dolga növelni az előnyt, 3-0. A korábban megsérült Jasarevicet kellett zalai oldalon lehozni a pályáról, aztán a félidő közepétől már kiegyenlítettebb lett a játék. Sőt, az utolsó tíz perc a zalaiaké volt, végül egy beívelés után a 91. percben Szalai 8 méterről emelt a kapuba, 3-1. Győri ETO FC magabiztosan nyert.

A csoport másik találkozóján: Lombard FC Pápa–Haladás (0-0). 


HOZZÁÁLLÁS
Preisinger Sándor, a ZTE FC csapatának edzője így értékelte az összecsapást: – Minőségileg jobb csapattal álltunk szemben, együttesem tette a dolgát, azonban bántó, hogy durva hibák miatt kaptuk a gólokat. Sajnos háromnégy játékosom hozzáállásával továbbra sem vagyok elégedett, a többiekkel viszont igen. Tisztes helytállás ez így, Jasarevic sérülése nem komoly, a hét végén remélem ő is játszhat.



Kapcsolódó cikkünk: 
Gyorssegítség a ZTE FC-nek: 20 millió forintos előrehozott támogatás



Futball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!