Foci

2011.07.21. 16:31

Borúra érkezett a derő

Egy évvel a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságból való kiesés után a megyei III. nyugati csoportjának megnyerésével bizonyított a Kerámia SE Tófej.

Varga Andor

A csapat a 20092010-es bajnokságban vesszőfutás-szerű tavasz után (fél szezon alatt egyetlen győzelem) búcsúzott a megyei II. osztály déli csoportjától, s a rossz emlékek még olyan erősen élnek, hogy az idei aranyérem ellenére nem vállalja a magasabb osztályba való visszakerülést.

- Nem volt kis feladat rendbe szedni a csapatot  - mesélte Mátay Károly, az egyesület elnöke.-  Azokra a játékosokra építettünk, akik a sorozatos kudarcok ellenére becsülettel végigcsinálták a kiesésünkkel végződött tavaszt és a jó közösség építését első számú célként tűztük ki az új bajnokságra.

A bajnoki cím zálogának tartják, hogy a csapategységgel valóban nem volt gond Tófejen. Bár az elsőséghez vivő út nem volt könnyű: a záró fordulóban, Pusztaedericsen, afféle bajnoki döntőn elért 2-2 után vált csak biztossá a siker; a szezonon belül pedig sok hiányzással kellett megküzdenie a csapatnak.

- A munkahelyi elfoglaltságok okozták a legtöbb problémát -  folytatta az elnök.  - Volt vasárnap, hogy 4-5 játékos is műszakban volt, s bizony a pótlás nem volt egyszerű. Ezt is mérlegelve döntöttünk, hogy maradunk inkább a III. osztályban, ahol ráadásul utánpótlás csapatot sem kell működtetnünk.

Az elnök problémaként említette, hogy a nevezési ha táridő lejárta után három héttel ér csak véget az átigazolási időszak, s így előbbi időpontban a klubok nem tudhatják, hogy az elképzelt keret valóban rendelkezésükre áll-e.
 Nem akartunk hazardírozni és megint bajba kerülni a megyei II-ben  mondta végül Mátay Károly.

Góllövőlista, 39 gólos: Kocsis Bálint (Pusztaederics). 31: Dezsgyek János (Murakeresztúr). 29: Soós Dávid (Tófej). 26: Tóth Krisztián (Tófej). 21: Bognár Barnabás (Murakeresztúr), Soós Tamás (Tófej). 20: Koltai Balázs (Lenti). 19: Sebestyén Péter (Bárszentmihályfa), Molnár Máté (Lenti).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!