Foci

2011.04.27. 05:32

Bajnokok Ligája - Kétgólos előnyt szerzett Gelsenkirchenben az MU

A Manchester United 2-0-s győzelmet aratott kedden a Schalke 04 otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

MTI

Az első félidő izgalmas helyzeteket hozott, de gól nem született - elsősorban a hazaiak parádézó kapusának, Manuel Neuernek köszönhetően.
   
A pihenő után a Premier League listavezetője - Ryan Giggs és Wayne Rooney révén - három perc alatt kétszer is bevette a hazaiak kapuját, s ezzel nemcsak a keddi összecsapást, de vélhetően a továbbjutás kérdését is eldöntötte.
   
BL, elődöntő, 1. mérkőzés:
Schalke 04 (német)-Manchester United (angol) 0-2 (0-0)
Vezette: Carlos Velasco Carballo (spanyol)
gól: Giggs (67.), Rooney (69.)

    Schalke 04:
Manuel Neuer - Ucsida Acuto, Joel Matip, Christoph Metzelder, Hans Sarpei (Sergio Escuredo, 73.) - Jefferson Farfan, Kirgiakosz Papadopulosz, Jose Manuel Jurado (Julian Draxler, 83.), Alexander Baumjohann (Peer Kluge, 53.) - Raúl, Edu
   
    Manchester United:
Edwin van der Sar - Fabio, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra - Antonio Valencia, Michael Carrick, Ryan Giggs, Park Dzsi Szung (Paul Scholes, 73.) - Wayne Rooney (Nani, 83.), Javier Hernandez (Anderson, 73.)

 A gelsenkircheni AufSchalke Arénában telt ház, 54.142 néző várta a csapatokat, melyek az első félidőben nagy iramú, élvezetes játékot produkáltak. Mindkét együttes a támadófutballt részesítette előnyben, de nagyobb helyzetei az MU-nak adódtak - a bravúrt bravúrra halmozó Neuer azonban mindent hárított.
   
A fordulás után eleinte inkább a Schalke kezdeményezett, de igazán nagy gólszerzési lehetőséget nem tudott kialakítani. A másik oldalon ugyanakkor három perc alatt kétszer is megzördült a háló: előbb Rooney nagyszerű kiugratása után a veterán Giggs, majd Hernandez ügyes passzát követően Rooney mattolta Neuert.
   
A folytatásban az MU érthetően nem erőltette tovább a támadásokat, a házigazdák pedig képtelenek voltak feltörni az angolok védelmét, így az eredmény már nem változott.
   
Az előző körben a címvédő FC Internazionalét búcsúztató Schalkénak ez volt az első hazai veresége a mostani BL-sorozatban, eddigi öt meccsét kivétel nélkül megnyerte. 
   
A visszavágót jövő szerdán rendezik Manchesterben, a továbbjutó a Real Madrid-FC Barcelona spanyol párharc győztesével találkozik a május 28-i, londoni fináléban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!