Foci

2011.03.11. 18:10

Futball: izgalmas tavasz elé nézünk

A megyei labdarúgó-bajnokságban az előttünk álló hétvégén rajtol a tavaszi szezon. Felvezetésként az első osztály három dobogósánál néztünk körül.

Bóbics László

– Sokat dolgoztunk, rengeteg edzés van mögöttünk, összességében jól sikerültek az edzőmeccsek is, mégis van egy kis hiányérzetem – kezdte Németh Imre, az eggyel kevesebb lejátszott meccsel is listavezető Lenti TE edzője. – Az ilyen zord tél nem igazán kedvez az amatőr csapatoknak. A környékünkön nincs műfüves pálya, így maradt a kőkeményre fagyott játéktér... Egyszer játszottunk műfüvön, akkor meg a fél csapat sérült volt, így nincs egészen pontos képem a csapatról.

Lentiből Balla Ádám Szlovéniába, Horváth Balázs pedig Ausztriába igazolt; közben Rédicsről érkezett Magyar András, a ZTE U17-es gárdájától pedig Hóbor Zoltán. A csapat célja a bajnoki cím, ami a tréner szerint azért is fontos lenne, mert a magasabb osztályban felgyorsulhatna fiataljaik fejlődése.

– Az őszi sikerek után a városban is megpezsdült a sportélet, a szurkolók is várják már tőlünk a jó eredményt – folytatta Németh Imre. – Vasárnap a megyei bajnokság egyik legjobb és legszervezettebb együttese, a Teskánd elleni rangadóval kezdünk itthon. Rajtuk kívül a Zalaszentgrót és a Zalakaros mindig veszélyes, szerintem ebből a körből kerülnek ki a dobogósok.


Lentiben a télen lelátót terveztek építeni, ám a hideg ezt megakadályozta. Ennek ellenére vasárnap biztos sok néző lesz a pálya körül.

A tabella második helyét Csányi Imre csapata, az Egervár foglalja el a rajt előtt.

– A csapatvezetés, az önkormányzat és a támogatóink jó feltételeket biztosítottak a felkészüléshez – mondta a fiatal tréner. – A munka nem volt teljesen zavartalan, mert Farkas Márió bokája eltört, de sokat és összességében jól is dolgozott a társaság. A keretből két ember távozott: Illés Krisztián Gellénházára, Horváth Zoltán pedig Vasboldogasszonyba. Ugyanakkor érkezőnk is kettő van: a Z. Becsali Tungsramból Vörös Dániel és Lyes.

A klubnál finomítottak a célokon: az első nyolc hely valamelyikének megszerzése helyett most már az 1–6. pozíciók egyike az elvárt.

– Úgy érzem, a Teskánd, az Andráshida és a Zalaszentgrót erősebb nálunk, főleg, mert van elég rutinos játékosuk, akik az izgalmasnak ígérkező tavaszon sokat segíthetnek – fogalmazott Csányi Imre.

A harmadik helyezett Teskánd már letette a névjegyét tavasszal, a Gelsét elhalasztott meccsen 7-1-re verve.

– Kár volt a gelseieknek halogatni a játékot, szerintem műfüvön sem lett volna nagyobb a különbség, mint így, sárban – vélekedett a Teskánd tapasztalt edzője, Kovács Imre. – A folytatásban nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az első körben Lentibe látogatunk. A listavezetőt megverni mindig nagy dolog, de mi erre készülünk, remélhetőleg e hét végétől már nem ők állnak majd a tabella élén. Ehhez persze nagyon oda kell figyelnünk, s mindennek a tervek szerint kell alakulni. A felkészülés  során a zord idő sokszor megtréfált bennünket, egy ilyen kis csapatnak télen nem sok esélye van a tudatos, tervszerű munkára.


A teskándi keret nem változott sokat: Csongár Péter Barcsra távozott, Rapi Miklós Egyházasrádócra, Rédei Róbert pedig Vasboldogaszszonyba. Érkezett ugyanakkor Horváth László a ZTE II-ből és Gerencsér Attila Becsvölgyéről.

– A dobogóra kerülésre szerintem Lenti, Zalaszentgrót, Egervár, Andráshida és Teskánd esélyes – folytatta Kovács Imre. – Ez a papírforma, s meglátjuk, az élet kit igazol. Az első hat meccsen sok minden eldől, mert jó csapatok ellen játszunk.

Az I. osztály góllövőlistájának élmezőnye, 14 gólos: Völgyi Márk (Lenti TE). 12: Méhes Tibor (Pacsa). 11: Pethő János (Csesztreg), Tóth Dániel (Zalakaros). 9: Tóth László (Andráshida). 8: Purt Tibor (Zalaszentgrót), Németh István (Csesztreg), Vörös Ferenc (FC Napred Tótszentmárton). 

A vasárnapi 16. fordulóval némelyik csapat számára nem ér véget a hosszú hétvége: a nemzeti ünnep napján ugyanis ősszel elmaradt meccseket pótolnak majd be. A program, I. osztály: Zalalövő– Lenti (13 óra). II. osztály, déli csoport: Páka– Rédics, Felsőrajk–Zalaszentbalázs, Molnári– Bagola (mind 12.30).  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!