Foci

2011.02.18. 20:02

A ZTE FC szombaton fogadja a BFC Siófokot

Ligakupa negyeddöntővel kezdi meg a tavaszi idényt a ZTE FC labdarúgócsapata. A kék-fehérek idei első tétmeccsükön, szombaton 13 órától a stadion mögötti műfüves pályán a Siófokot látják vendégül.

Kerkai Attila

Egyfelől persze nem ideális a helyzet, hogy a ZTE a téli felkészülés folyamán végig műfüves pályán tréningezett, illetve egy kivétellel – ez a szerdai, Slaven Belupo elleni összecsapás volt – ezen a „talajon” játszotta előkészületi mérkőzéseit is. De ennek is van előnye: a csapatnak így nem kell külön alkalmazkodnia a borításhoz a szombat délutáni Ligakupa-csatán.

Csank János vezetőedzőt először arról kérdeztük: hova helyezi a Ligakupa küzdelmeit a tavaszi sorozatban?

– Nálunk még nincs igazán hagyománya a sorozatnak – állapította meg a tréner. – Nem a játékosok és az edzők tehetnek róla, de ha nem jön ki sok néző, akkor a találkozó csak szervezett edzőmeccsnek tekinthető. Másutt persze jóval régebbi tradíciói vannak a Ligakupának, s általában elmondható róla, hogy jó, mert versenyzési lehetőséget biztosít a keret valamennyi tagjának. Most a rajt előtt nem tudni, ki mit lép, például hogy a Siófok a legerősebb csapatát állítja-e ki ellenünk. Mi nagyjából úgy kezdünk majd, ahogy jövő szombaton, a Haladás  elleni bajnoki rajton is szeretnénk, de persze lesz öt cserelehetőségünk is.


A mesteredzőnek megemlítettük Simon Attila visszatérését. Kérdésünkre elmondta, mindenképpen csatárt kerestek, és Simon neve végig benne volt a pakliban, hiszen az ősszel itt játszott. És itt fog tavasszal is, miután a Kecskemét újra kölcsönadta Egerszegre.
– Benne volt a játékunkban, úgyhogy az sem okoz gondot, hogy csak a felkészülés végére tért vissza közénk – vélte Csank János. – Ezen a poszton Pavicevicre még jó ideig nem számíthatok, továbbá Máté és Vittmann visszatérése is még odébb van.

Simon Attila szintén megerősítette: végig élt annak a lehetősége, hogy a tavasszal is a ZTE-ben futballozzon.
– Kecskeméten éreztem, hogy elsődlegesen nem rám számítanak ezen a poszton, így a kölcsönadással szerintem mindenki jól járt. Én például nagyon jól éreztem magam az ősszel Egerszegen, és az is jólesett, hogy a srácok régi ismerősként üdvözöltek – nyilatkozta pénteken az ősszel a ZTE színeiben öt gólig jutott Simon.

A támadó játékengedélyével nem lesz gond, a PMFC-től visszatérő Simonfalvi Gábor (ő fél évre, kölcsönbe érkezik) és a Bőcsről szerződtetett Szabó Ádám (pénteken  2015-ig írt alá) papírjai úgyszintén megérkeztek.

A szombati találkozón viszont a lett Daniils Turkovs nem szerepel, ugyanis még nem léphet pályára! A télen igazolt válogatott labdarúgó játékengedélyét ugyanis egyelőre nem adták ki a lettek, de már jelezték az MLSZ-felé: ha szükséges, a jövő héten kérik a honi szövetséget az ideiglenes engedély kiadására – tájékoztatott bennünket Dézsi Attila, a ZTE FC ügyvezetője.


Információk:
■ A Ligakupa valamennyi negyeddöntőjét szombaton játsszák, a további program: Debrecen–Kecskemét (14 óra), Videoton–Paks (14.15), Győri ETO–Haladás (15). A visszavágókat február 23-án rendezik.
■ A ZTE nyári, nemzetközi kupakötelezettsége miatt kapcsolódik csak most be a küzdelmekbe.
■ Az MLSZ-szel szerződésben álló tévétársaság a szombati találkozók után dönt arról, hogy a visszavágók közül melyiket közvetíti. A Siófok a jövő heti bajnoki rajton pénteken játszik a Győrrel, így szeretne már kedden megmérkőzni a zalaiakkal, ám ha a Siófok–ZTE találkozó kerülne képernyőre, akkor szerdán játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!