Foci

2011.01.30. 19:19

Nem túl elegáns és kevéssé igazságos szurkolói vélemény az edzőmeccs előtt

A télen szerződtetett Daniels Turkovs duplájával győzte le a ZTE FC felkészülési mérkőzésen az NB III-as SVSE-t. A találkozó előtt kisebb incidens borzolta a kedélyeket.

Zalai Hírlap


 ZTE FC– Soproni VSE 2-0 (2-0)

Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Kiss N.

ZTE: Vlaszák (Melnicenko) – Turcsik, Kovács, Miljatovic (Nánási), Panikvar (Kocsárdi) – Szalai (Barna), Kamber (Horváth A.) – Turkovs (A. Delic), I. Delic (Milosavljevic), Balázs Zs. – Rajcomar.

„Meglepetés” fogadta szombaton a mûfüves pályára érkezőket, köztük a ZTE játékosait és vezetőit. A kerítésre önmagában is sértő transzparenst feszítettek ki („Elég a szar külföldiekből” felirattal), s az üzenet ráadásul Egerszegen értelmezhetetlen. Az időközben megérkező biztonságiak - később rendőröket is láttunk - levették a lepedőt, a hozzá tartozó két-három „szurkolót” pedig kivezették a pályáról. Erősen kétséges, hogy a ZTE teljes szurkolótáborának véleményét tolmácsolták- e.

 

-Talán megértenék egy ilyen üzenetet, ha a kiesés ellen harcolnánk és közben tele lenne külföldiekkel a csapat -  fogalmazott Kocsárdi Gergely csapatkapitány. - Kéthárom éve a dobogóért harcolunk, most is a második helyen állunk, és a légiósaink oroszlánrészt vállaltak az utóbbi évek sikereiből. Tényleg nem értem, miért most került ki ez a felirat.

Nyilván így voltak ezzel a vezetők is, de mindenki gyorsan napirendre tért a történtek felett. Inkább a meccsre figyeltünk, melyen a ZTE végig fölényben játszva, Daniels Turkovs két találatával nyert. A találkozón nem játszott, ám civilben ott volt a kispadnál Milan Bogunovic is, aki érdeklődésünkre elmondta: jó esély van rá, hogy a kazah Zsetiszu együtteséhez kerül. Mindezt Dézsi Attila ügyvezető is megerősítette, aki szerint már csak adminisztratív teendők vannak, hogy véglegessé váljon a szerződés. Új meccs került be a ZTE felkészülési programjába: szerdán hazai pályán az NB II-es Szigetszentmiklóssal csap össze a gárda 14 órától.

 Az NB III-as zalai csapatok közül a ZTE II. és az NTE szombatra kiírt előkészületi meccse is elmaradt. A Hévíz ugyanakkor tegnap 3-3-as döntetlent játszott Egerváron. Gólszerzők: Bognár, Bencze, Csalló (11-esből), illetve Babati, Németh Sz., Kovács R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!