Foci

2010.08.28. 11:00

Megyei bajnokság - Rangadókkal folytatják

A remekül kezdő Zalaszentgrót a Cseszterget fogadja szombaton, Semjénházára látogat a Teskándot bravúrosan elverő, majd a Pókaszepetktől balszerencsésen kikapó Lenti. A Tungsram-Andráshida mérkőzés tűnik a forduló rangadójának. Előzetes

Urbanics Pál

A Zalaszentgrót jó előjelekkel várja a szombati meccset, hiszen az első fordulóban gólzáporos meccsen verték a tavalyi bajnok Semjénházát saját pályáján, míg a második felvonásban "hozták a kötelezőt" a gelseiek ellen. A Cseszteg ellen nem lesz könnyű dolguk, hiszen a tavaly még NB III-ban vitézkedő csapat bár jelentősen átalakult, de így is ütőképes gárda. Bizonyítja ezt az első fordulóban mutatott megalkuvást nem tűrő játékuk, amikor Pókaszepetken győztek a veterán Németh István vezérletével.

A Tormafölde csúnya verést kapott Andráshidán, kérdéses, hogy talpra tudnak-e állni, hiszen Hermán István edző csapatának a remek rőkből álló Zalakaros lesz az ellenfele. Harcz Lajos gárdája még gólt sem kapott a két fordulóban, és ezúttal is ők az esélyesek.

A Semjénháza vereséggel kezdte az idényt, majd elmaradt Csesztreg elleni meccsük. Most a felemásan kezdő Lenti ellen fel van adva a lecke: meg kell szerezni az első pontokat! Nyílván ehhez a vendéheknek is lesz egy-két keresetlen szavuk...

A Pókaszepetk-Zalalövő és a Teskánd-Tótszentmárton meccsek is ígérnek izgalmakat, bár a hazai győzelmeket leszámítva minden eredmény meglepetés lenne.

A Pacsa azt az Egervárt fogadja, amelyik az előző fordulóban kiütötte a Tungsramot. Nem lesz könnyű dolga a hazaiaknak... A Miklósfa és a Gelse csatáját a hazai pálya előnye döntheti el.

Érdekesnek ígérkezik az Andráshida egerszegi vendégjátéka. A két csapat gólzáporos meccseken van van túl, hiszen a hidaiak hetet pakoltak a Tormafölde hálójába, a Tungsram portásának, a rutinos Lepár Attilának pedig hatszor kellett kiszednie a labdát az Egervár találatai után a kapujából. Valljuk be nem ugyanaz a két csapat lélektani pozíciója, ráadásul a Tungsram edzője Jandovics Jenő az egervári vereség után lemondott. A csapatot ideiglenesen a korábbi 23-szoros válogatott, a még mindig csak 36 éves Lendvai Miklós vette át, aki az előző fordulóban megsérült, így biztosan nem játszik az Andráshida elleni rangadón. - Ez így van, amíg felépülök a sérülésből, én ülök a Tungsram kispadján - kezdte az egykori ZTE-ász. - A csapattal közösen beszéltük meg ezt a dolgot, és mindenképpen átmeneti megoldásról van szó. Az Egervár ellen se erőnlétileg, se mentálisan nem voltunk jók. A rangadó előtt annyit mondhatok, ha csapatként tudunk stabilan játszani, annak meg lehet a gyümölcse.

A forduló menetrendje:

Szombat  17:00: Zalaszentgróti VFC - KSE Csesztreg; Vasárnap 16:00: Tormafölde SE - Gránit Gyógyfürdő SE; 17:00: Semjénháza SE - Lenti TE; Tóth - Hús Pókaszepetk SE - Zalalövő TK; Let's Do It Technoroll Teskánd - FC Napred; Haladás SE Pacsa - Egervári TE; Miklósfa SE - Gelse Termál SE; Z.Becsali-Tungsram LSE - Kentaur ASC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!