Foci

2010.07.19. 18:36

Sorsoltak a megyei bajnokságban

A megyei labdarúgó-bajnokság együtteseinek jelentős része elkezdte a felkészülést az új bajnoki szezonra. A pontvadászat augusztus 15-én indul, s hétfőn délután az első és másodosztályban szereplő együttesek csapatainak sorsolását állították össze.

Bóbics László

 Az első osztályból a szabályok szerint távozott a Ságod, a Zalaszentiván és a Zalaszentbalázs együttese. Vagyis ők kiestek, s a másodosztályban folytathatják. Van három érkezőjük is, a másodosztály Északi-csoportjának bajnoka, az Egervár, a déli mezőny legjobbja, a Miklósfa és az NB III-ból visszalépett Femat Csesztreg. Az utóbbi együttesnek jogcíme lenne a harmadosztályban való indulásra, de anyagi problémák miatt a dél-zalai gárda nem vállalta fel a szereplést, ezért visszaléptek költségkímélés címén a megyeibe. Az első osztályhoz tartozik még, hogy a bajnok Semjénháza csapata nem lépett előre, továbbra is a megyei bajnokságban futballoznak.

A másodosztályban északon kiesett a Sárhida és a Zalaszentgyörgy. A csoportba a Ságod, a Zalaszentiván és a Vasboldogasszony csapata került.

A déli mezőnyben a Felsőrajk, a Tófej és a Palin a három búcsúzó, a Söjtör, a Becsehely, a Zalaszentbalázs és a Hahót pedig a négy érkező. Ebből a csoportból azért esett ki a Felsőrajk, mert a másodosztály kiírásai szerint két-két együttes mondott volna búcsút a csoportnak, és a rosszabb 14. helyezett felsőrajkiak ennek az áldozatai lettek, ezért kényszerültek a harmadosztályba.

Lang Ferenc, a szövetség főtitkára elmondta, hogy a bajnokság augusztus 15-én kezdődik, de a csapatok már augusztus 8-án pályára lépnek. Ezen a napon Magyar Kupa program lesz. Minden együttesnek kötelező a szereplés. Mondhatjk úgy is, hogy kicsit ráhangolódás a következő hét végén rajtoló megyei bajnokságra.

A főtitkár azt is elmondta,hogy ilyenkor elég sok vita szokott lenni, mondván, néhány csapatnak kedveznek. Soha nem ez volt a céljuk, nem titkolják most sem, hogy minden együttesnek egy-egy napot szeretnének engedélyezni, amikor kérhetik, hogy otthon lépjenek pályára. Ez elsősorban a település búcsújának napja szokott lenni. Ezzel majdhogynem minden együttes élt. Különböző problémák ilyenkor még mindig felvetődnek. Néhány községben nem mehetnek el amellett, hogy vannak olyan hagyományos versenyek  amit többnyire a futballpályán rendeznek  amelyek évek óta szinte ugyanazon a napon kerülnek megrendezésre. Ezekben az esetekben kivételt szoktak tenni, mert a sport érdeke így kívánja.

 

 

Lesz induló a harmadosztályban?

A megyei labdarúgó-bajnokság együttesei közül többen már nagyon komolyan megkezdték a felkészülést. Néhányan edzőtáborba vonulnak, mások napi egy edzéssel készülnek. Vannak olyan klubok is, ahol ma még titkon, de remélhetőleg rövidesen komolyan előállnak nagy terveikkel. Az együttesüket több poszton is szeretnék megerősíteni, s elképzelhető, hogy az új bajnokságban az első osztály legjobbja végre él majd azzal a lehetőséggel, hogy rajthoz álljon az NB III-ban.



A ZMLSZ honlapja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!