Foci

2010.07.23. 12:30

Az év igazolásai Militótól Ronaldóig

Az idei európai uborkaszezon eddig nem bővelkedik szenzációs átigazolásokban, a világbajnokság után egyelőre még csendes a piac. Érdekességképpen a goal.com című on-line szaklap viszont összegyűjtötte a 2009/2010-es év legjobb tíz igazolását. Lássuk!

zaol.hu

Diego Milito (Internazionale)

A milánóiak a Genoától igazolták az argentin válogatott csatárt, aki 22 gólt rúgott az olasz Serie A-ban és a BL-döntőben is az ő két góljával fektették két vállra a Bayern München csapatát. Az Inter idei “tarolásának” egyik kulcsszereplője volt.

Milito második találata a BL-döntőben

Arjen Robben (Bayern München)

A holland válogatott szupersztárja a BL kiesési szakaszában gólt szerzett a Manchester United, a Fiorentina és az Olympique Lyon ellen. Az európai kupában ő volt a “Bőrnadrágosok” legjobb játékosa és a Bundesliga megnyerésében is elévülhetetlen szerepe volt.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

29 fellépésén 26 gól és 7 assziszt került a neve mellé első spanyol bajnoki idényében, személyében igazi vezérre lelt a Királyi gárda. Ha játszott, egy egészen más Madrid volt a pályán, megdolgozott azért a pénzért, amit a Real Madrid fizetett érte a Manchester Unitednek. (94 millió Euró...)

Senki sem vitatja, hogy C. Ronaldo ellentmondásos személyiség, de egy dolog biztos: focizni tud...

Wesley Sneijder (Internazionale)

A Real Madrid kidobta magából, hogy aztán tökéletesen beilleszkedhesen az “Inter puzzle-ba”, akikkel mindent megnyert, amit meg lehetett nyerni az idényben. A “Nerazzurri” középpályássora elképzelhetetlen volt a holland zseni nélkül, kiismerhetetlen cselei, remek passzai és bombagóljai által a milánói csapat vezérévé vált.

Keisuke Honda (CSKA Moszkva)

A japán válogatott játékos a holland VVV-Venlótól érkezett a CSKA Moszkvához a 2009-2010-es szezon közepén, de ez is elegendő volt neki, hogy maradandót alkosson új állomáshelyén. Az ő 30 méteres szabadrúgásgóljával írt történelmet az orosz csapat, hiszen azzal a találattal győzött Sevillában és került be először a 8 közé a BL-ben a patinás alakulat. Jó szezonjára leginkább jellemző, hogy az Arsenal őt szemelte ki a Barcelona felé kacsingató Cesc Fabregas utódjának...

Lisandro Lopez (Lyon)

Az argentin csatár az FC Portótól érkezett a francia topcsapathoz, ahol első szezonjában 15 gólt és öt asszisztot jegyzett. Ezenfelül gólt rúgott a BL-csoportkörben a Liverpoolnak, míg a negyeddöntőben a Bordeauxnak kettőször is beköszönt.

Samuel Eto’o (Internazionale)

A kameruni válogatott játékosának nem ez volt élete szezonja, de bekerült a legjobbak közé, hiszen a korábbi Barcelona-spíler az első a BL történetében, aki két különböző csapattal egymás után megynyerte a legrangosabb európai trófeát. A tőle megszokotthoz képest igazán nem is góljaival, hanem azzal tűnt ki, ahogy alárendelte magát a csapata érdekeinek.

Carlos Tevez (Manchester City)

Az argentin válogatott csatár várost nem, csak mezszínt cserélt, amikor Manchester “vörös” részéből a “kékbe” szerződött. Tevez 23 gólt szerzett és 7 gólpasszt adott a szezonban 35 fellépése során. Elmondható, hogy remekül beilleszkedett új csapatába és újra világklasszis szinten focizik.

Bryan Ruiz (Twente)

A costa ricai válogatott szélső 24 gólt szerzett első idényében a holland bajnokságban. A Twente 5,5 milló euróért szerződtette a Genttől, és nem valószínű, hogy a következő bajnoki idényt Hollandiában tölti, hiszen európai topcsapatok versengenek az aláírásáért.

Adam Johnson (Manchester City)

A Championshipben szereplő Middlesbroughból szerződött a manchesteri csapathot télen, de nem jelentett gondot számára a Premier League magasabb követelményszintje. Megalkuvást nem tűrő játéka a széleken mindenkit lenyűgözött új állomáshelyén, emellett elképesztő gólja a Sunderland ellen felteszi egész éves teljesítményére a koronát.

Johnson csodagólja a Sunderland ellen

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!