Foci

2010.05.17. 11:50

Ballack kihagyja a VB-t (videóval frissítve)

Joachim Low a német válogatott szövetségi kapitánya kénytelen lemondani Michael Ballack szolgálatairól a világbajnokság idejére. Könnyen lehet, hogy ezzel a 34 éves játékos végleg visszavonul a válogatottságtól.

zaol.hu

Ballack bokája a szombati Chelsea-Portsmouth FA-kupa döntőn sérült meg miután a portsmouth-i Kevin Prince Boatenggel csapott össze a német sztár. A 44. percben le is cserélték emiatt.

A korábbi Bayern játékos hétfői MRI vizsgálata kimutatta, hogy izomszalag-szakadást szenvedett, s jobb bokája is megsérült. Ez azt jelenti, hogy a veterán játékosnak minimum két hétig gipszben lesz a lába, majd a felépülés további hosszú heteket vesz igénybe.

 

A Korábbi futball-legenda, majd német szövetségi kapitány Rudi Völler pótolhatatlan veszteségnek nevezte Ballack VB előtti kiesését. Völler egyébként 2000-2004-ig volt a Nationalelf szövetségi kapitánya, ezalatt 2002-ben VB-döntőbe vezette a németeket. Jelenleg a Bayer Leverkusen tecnikai igazgatója. “Ez brutális, elképesztő rossz lehet Michaelnek. Optimista volt még a sérülése után is, erre tessék... Vannak olyan játékosok, akiket nem lehet pótolni, Michael Ballack egyike ezeknek” mondta Völler a Bildnek.

A Wolfsburg szakosztály-igazgatója Dieter Hoeness egyetértett Völlerrel: “Óriási veszteség ez Németországnak, ez nem kérdés. Michael nem csak remek játékos, igazi vezér a pályán. Nem látok túl sok alternatívát a pótlására” – mondta a szakvezető.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!