Foci

2010.04.06. 18:42

Döntetlen, de ezt igenis élvezni lehetett

Zalaegerszeg – Húsvét vasárnap sokan választották ünnepi programnak a labdarúgó NB I 21. fordulójának rangadóját, a ZTE FC–Videoton FC összecsapást, s nem tették rosszul! A két csapat élvezetes, változatos mérkőzést játszott egymással. Rangadónak indult és az is lett a harmadik ZTE FC és az éllovas Videoton csatája.

Kerkai Attila


Az már a kezdés után gyorsan kiderült, hogy a fehérváriak nem véletlenül vezetik az NB I-et, hiszen vasárnap is kulturált futballt mutattak be, gyors kombinatív játékkal, melyhez eleinte „szoknia” kellett a ZTE FC-nek. A zalaiak kezdetben nem tudták felvenni a ritmust, ekkor volt nagy szükség Vlaszák nagy védésére, majd két perccel később ismét: a 17. minutumban a nagyon aktívan futballozó Farkas II. Balázs elől mentett bravúrral a kapus.

A 20. perctől viszont a ZTE FC is felvette a ritmust, ám helyzete nem akadt. Talán azért, mert elöl csak Pavicevic helyezkedett, hozzá pedig a felívelt labdák ritkán jutottak el a két magas belső védő szorításában. Illés a középpályán próbálta színezni a játékot, viszont a vendégek folyamatosan támadták le a labdát birtoklókat. A 40. percben okos szögletvariáció után a balról érkező labdát Farkas II. kapásból, 20 méterről bombázta kapura, Vlaszák csak kiütni tud tudta. A kapu előtt „ólálkodó” Alves pedig éles szögből, öt méterről a léc alá bombázott 0-1.

 

Két perc múlva Nikolic lépett ki, de lövés helyett passzolni akart, az érkező Farkas II-t viszont Bogonovic „legyûrte”... Waltner Róbert, a ZTE FC történetének legeredményesebb játékosa, aki jelenleg az osztrák Mattersburg labdarúgója is itt volt a mérkőzésen. Miként tetszett az első félidő? – kérdeztük tőle. – Szinte hihetetlen, de a nyári távozásom óta ez az első alkalom, hogy el tudtam jönni egy ZTE-meccsre, szerencsére most pénteken játszottunk – kezdte Waltner. – Nem rossz a mérkőzés, remélem, a ZTE nyer, ám ehhez többet kell támadnia, főleg a középpályáról kellene több támogatást adni előre. Waltner Róbertet nem „hallgatták le”, de Csank János, a ZTE FC szakvezetője enélkül is pontosan érezte, miben kell változtatnia. Cserélt, Balázs Zsoltot küldte a pályára, de az 53. percben eldőlhetett volna a meccs, amikor Nikolic közelről a felső lécre fejelt. Az 56. percben jött a válasz: Illés bólintott a védők között induló Balázshoz, aki középen kibújt a szorításból és 12 méterről Sebők lábai között gurított a kapuba, 1-1.

Nemcsak a gól miatt, de már előtte is izgalmasabb, mozgalmasabb volt a mérkőzés, mint korábban, s tényleg azt kell mondani: szerencsére minden tekintetben elütött a magyar bajnokik átlagától! Hogy Kassai Viktor játékvezetőt mindez mennyire zavarta meg nem tudni, mindenesetre a világbajnokságra készülő sípmester talán túlzottan is szigorúan bánt a lapokkal. A találkozó irama nem hagyott alább, a 70. percben Bogunovic hajszállal a 16-os vonala előtt vágta fel Nikolicot (ez persze jogos sárgát ért), a 80. percben viszont jött az a pillanat, amely a legtöbb vitát eredményezte. A sokat dolgozó Pavicevic lépett ki, Andic követte, aztán...

 A Videoton védőjének a keze kétségtelen, hogy a támadó hátához ért, aki elesett, s bevalljuk, mi is azt hittük, kifelé jár a szabadrúgás. Kassai büntetőt ítélt, Andic-ot kiállította, Pavicevic a 11-est belőtte, aztán Kassai megismételtette vele a lövést. Másodjára a montenegrói oldalt váltott, balra helyezett, s ekkor sem hibázott, 2-1.

Tombolt a közönség, tényleg jó volt ez a meccs, de nem nyerte meg ZTE FC. A 91. percben Szakály kevert a bal oldalon, végül beadott, Máté fején felpörgött a labda, Elek pedig 7 méterről fejjel „beleszúrt”, a labda pedig a vetődő Vlaszák keze mellett a bal sarokban kötött ki, 2-2.

Bosszantó gól volt, a másik oldalon meg jogos pontszerzést eredményezett, mert azt ne feledjük, hogy a Videoton jól játszott és több helyzete (köztük ziccerek) volt. A ZTE FC viszont ugyanúgy rászolgált a pontra, hiszen a második félidőben újítani tudott.

A meccs online közvetítése fotókkal, videóval itt!


A szombati Hali–Újpest találkozó után vasárnap Erwin Koeman, a magyar válogatott kapitánya ezt a mérkőzést is megnézte, s nem lehet vitás, melyik tetszett neki jobban.

Csank János: „Az első félidőben a Videoton elintézhetett volna bennünket, szünet után viszont már mi is a megbeszéltek szerint dolgoztunk. Izgalmas volt a mérkőzés, de ilyen gólt nem lett volna szabad kapnunk a végén már...”

Dr. Mezey György: „Kitûnő mérkőzést játszott a két csapat. Egy jól felkészült ZTE-t találtuk szemben magunkkal, de a bíró elintézett bennünket. Ha így folytatódik ez, a Videotonnak esélye sem lesz bajnokságot nyerni...”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!