Foci

2010.02.24. 10:35

2012-ig a Sport TV-n nézhetjük a válogatott meccseit

A következő két évben a Sport Televízió közvetíti a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseit, a barátságos összecsapásokat és az Európa-bajnoki selejtezőket is.

MTI


A tv-csatorna szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az egy hét múlva Győrben sorra kerülő Magyarország-Oroszország barátságos találkozó a Sport1 csatornán lesz látható.
   
A 10 Eb-selejtező közül kilencet már biztosan élőben ad a Sport1 vagy a Sport2, a 2011. március 29-i Hollandia-Magyarország mérkőzés sugárzásáról azonban még folynak a tárgyalások.
   
Máté Pál, a sportcsatorna főszerkesztője elmondta, ezzel a megállapodással a magyar futball minden fontos eseménye a Sport TV-hez került, miután korábban már megszerezték a Soproni Liga, a Magyar Kupa, a Ligakupa és a korosztályos válogatottak találkozóinak közvetítési jogát.
   
"Az idén június 5-én megrendezendő holland-magyar barátságos mérkőzést a Duna TV-vel együtt közvetítjük, párhuzamos élő adásban - tette hozzá Máté. - A többi összecsapással kapcsolatban fontos elmondani, hogy mindegyik előtt egyórás felvezető műsort fogunk sugározni."
   
A főszerkesztő kérdésre válaszolva elmondta, nincsenek pontos információik arról, hogy mely csatornák próbálták még megszerezni a közvetítési jogot, az ár pedig üzleti titok.
   
"A nyári, dél-afrikai világbajnoksággal kapcsolatban természetesen tervezünk elemző stúdióműsorokat, az ismétlésekről pedig egyelőre azért nem nyilatkoznék, mert jelenleg nem ismerjük a Magyar Televízió szándékait a másodlagos közvetítési jogok értékesítéséről" - reagált szintén újságírói kérdésre Máté.
   
Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke elmondta, az eddigi együttműködés során mindvégig elégedettek voltak a Sport Televízió tevékenységével, s hozzátette: véleménye szerint a "legjobb kezekbe" került a válogatott találkozók sugárzása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!