Foci

2009.08.12. 07:05

ZTE FC: Pályabezárás a büntetés a DVSC elleni meccsen

Zalaegerszeg - Bekövetkezett, amitől a leginkább tartottak a ZTE FC-nél, ugyanis a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága tegnapi ülésén egymérkőzéses pályabezárással büntette a zalai klubot, amiért a szombati találkozóján egy sörösdoboz landolt a játéktéren.

Kerkai Attila

Az előzmények is fontosak, hiszen a nyitófordulóban megrendezett ZTE FC-Paks találkozón tiltott szurkolói rigmusok elhangzása miatt a ZTE FC egymérkőzéses, ám augusztus 31-ig felfüggesztett pályabetiltás büntetést kapott az MLSZ illetékes bizottságától. 

A mostani vétség viszont életbe léptette a korábbi szakciót, így a ZTE FC legközelebbi találkozója - elviekben a DVSC elleni, augusztus 22-i hazai mérkőzés - zárt kapuk mellett kerül majd megrendezésre.

A szombati, ZTE FC-Kaposvár bajnoki találkozó első félidejében egy sörösdoboz landolt a játéktéren, ami nem kerülte el a találkozó játékvezetőjének figyelmét, így az esemény a mérkőzés jegyzőkönyvébe is bekerült. Tulajdonképpen a kék-fehéreknél már ekkor tartottak tőle, hogy komoly következményei lesznek mindennek, éstegnap a legrosszabb forgatókönyv lépett életbe.

- Néhány perccel ezelőtt kaptuk a hírt, hogy a következő hazai mérkőzésünket kénytelenek vagyunk zárt kapuk mögött megrendezni, bár a hivatalos írásos dokumentáció még nem érkezett meg - közölte tegnap délután Nagy Ferenc, a ZTE FC elnöke. - Mellbevágó és érthetetlen számunkra ami történt, hiszen nyomatékosan felhívtuk a szurkolók figyelmét: ha bármilyen, sportpályára nem illő eset előfordul stadionunkban augusztus végéig, bekövetkezhet, amitől a legjobban tartunk, vagyis a pályabetiltás. Klubunkat ezzel 4-5 millió forintos anyagi kár éri, de nem elhanyagolható az erkölcsi mínusz sem. Éppen most, amikor minden fillérre szükségünk lenne... A szervezett szurkolói csoportokkal folyamatos a kapcsolattartás, kedvezményeket kapnak tűlünk - és most ezt kapjuk vissza! A klub elvárása az lenne velük szemben, hogy adják ki maguk közül azt, aki bedobta a sörösdobozt, hiszen jogi lépéseket szeretnénk foganatosítani az elkövető ellen. Az is bizonyos, hogy jó néhány dolgot át kell értékelnünk a jövőt illetően.

Megérte? A ZTE FC Football Baráti Kör, egyben az Armada nevű szurkolói csoport vezetőjének, Lahocsinszki Róbertnek is feltettük a kérdést, s egyben kikértük a véleményét is.

- Persze hogy nem érte meg, s ezt már a hír kézhezvétele előtt is így értékeltem - fogalmazott Lahocsinszki Róbert. - Abban a szektorban, ahol a szervezett szurkolói csoportok foglalnak helyet nagyon sok ember van, nem lehet fogni mindenkinek a kezét. Nyilván, aki behajította a sörösdobozt nem gondolta át mit tesz, vélhetően elkeseredésében tette ezt egy kihagyott helyzet után... De ez sem lehet indok, így én is dühös vagyok, elítélem az ilyen cselekedetet. Annyit tehetünk, hogy megpróbáljuk kiszűrni magunk közül a jövőben azokat az embereket, akik ilyenre hajlamosak.

Arra a kérdésre, hogy tudják-e, kitől származott a küldemény , Lahocsinszki Róbert így felelt:

- Nem, azonban szeretnénk megtudni és rábírni, hogy ne jöjjön ki a jövőben a mérkőzésekre. Tavaly is volt, aki dobálózott, vele is megbeszéltük ezt...

A kék-fehérek hazai találkozóinak nem a ZTE FC Zrt., hanem a ZTE Marketing és Rendezvényszervező Kft. a rendezője. Ennek vezetője Tóth Krisztián marketingvető, és nem lehet megkerülni a kérdést: nem érzi-e rendezői hibának, hogy a lelátóra sörösdoboz is feljutott? Elvileg ugyanis ez nem történhetne meg, hiszen a stadion büféiben műanyagpoharakba kellene kitölteni az italokat.

- De igen, szerintem is van benne rendezői hiányosság - ismerte el Tóth Krisztián. - Éppen ma tartottunk egy biztosnági megbeszélést, erről is szó esett és rendelkezésünkre áll a találkozó videofelvétele is. Amennyiben sikerül azonosítanunk a dobálót, kitiltjuk a stadionból, hiszen erre megvan a lehetőségünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!