Foci

2009.08.04. 02:29

Tanulópénz az Üllői útról

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB I második fordulójában szombat este a ZTE FC 4-1-es vereséget szenvedett az élvonalba három esztendő után visszatért Ferencváros otthonában, az Üllői úton.

Bóbics László

Röviden jellemezve a találkozót: régen látott nagyszámú és rendkívül hangos közönség, óriási elszántsággal küzdő hazaiak, illetve egy megszeppent, s érthetetlenül sokat hibázó vendégcsapat volt ott a stadionban. A találkozó előtt a sajtó képviselői is gyakran hallották Csank Jánostól, a zalaiak tapasztalt vezetőedzőjétől, hogy mire lehet számítani. Ehhez képest nem történt semmi váratlan, hacsak az nem, hogy a Zete játékosai sokkal jobban megijedtek, mint kellett volna. Igaz, hogy ebben az összetételben először játszott a csapat. De a jelenlegi keretben sok tapasztalt és jó képességű labdarúgó van, akiknek akkor sem szabadott volna ilyen gyáván futballozniuk, ha a várható forró hangulatra jó előre nem hívták volna fel a figyelmüket.

Kezdjük az összeállítás elején! Pogacsics Krisztián már többször bizonyította, hogy jó képességű kapus, de ebből most szinte semmit sem lehetett látni, sokkal határozottabbnak kellett volna lennie. Ennek ellenére a vereséget nagy hiba lenne az ő nyakába varrni, hisz a gólokat sosem csak a kapus kapja. A védelem többnyire jól állt a lábán, bár az összeszokottság hiánya náluk is okozott nem várt zavarokat. A középpályások nem tudták megtartani a labdát a rengeteget futó és elveszett labdát nem ismerő fővárosiakkal szemben. Csank Jánosról sokan mondják, hogy nagyon kemény edzéseket tart, a fizikum nála az első. Ehhez képest a Fradi játékosai ezen a téren fölényben voltak szombaton a zetésekkel szemben. Pedig biztosan ők sem így születtek, kemény edzéseken gyűjtötték hozzá az erőt. A zalai támadók közül Rudnevs ezúttal szinte teljesen egyedül maradt. Balázs Zsolt óriási ígéret, de ennek a szerény és jóindulatú fiatalembernek az Isten adta tehetségét sokkal jobban ki kellene használnia. Szinte mindent tud a labdával, de lényegesen többet kellene tennie azért, hogy igazán jó futballistává váljon. Ha nem lesz elég agresszív, ilyen keveset fut és szellősen védekezik, csak álom marad számára a külföldi szerződés. Remélhetőleg időben kijavítja a hiányosságait és nemcsak itthon, de idegenlégiósként is tapsolhatnak neki a szurkolók.

A pályára lépő egerszegi cserejátékosok is csalódást okoztak. A mester érthetően bízik a fiúkban, de ezúttal Illés Gyula, Schultz Levente és Magasföldi József is messze elmaradt attól a produkciótól, amit a szakmai vezetés joggal elvár tőlük. Arról nem is beszélve, hogy a válogatottat is megjárt remek játékos, Horváth András még csereként sem követel magának helyet a csapatban. Az FTC otthonában ki lehet kapni, főleg egy ilyen ünnepi hangulatú találkozón, de a Zete minden körülményt figyelembe véve ennél sokkal többre képes.

A javításra szombaton lesz bajnoki alkalom: 20 órakora Kaposvárt fogadják a zalaiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!