Foci

2009.08.18. 02:29

Egyelőre csak keresi önmagát a ZTE FC csapata

Zalaegerszeg - Nincs mit szépíteni rajta, a ZTE FC NB I-es labdarúgócsapatának eddigi szereplése az új bajnokságban egyértelműen csalódás. Az MTK elleni idegenbeli vereség csak ráerősített erre.

Kerkai Attila

Nem megy a ZTE FC csapatának - írtuk a szombati, 1-0-ás hazai sikert hozó találkozóról szóló írásunkban. Valóban nem megy, még akkor sem, ha az MTK elleni mérkőzésen sem futballozta le a pályáról a zalaiakat az ellenfél. Sovány vigasz, hogy Garami József, az MTK szakmai igazgatója is úgy fogalmazott: a szezonbeli ellenfeleik közül a ZTE játszott a legszervezettebben. Sőt, a mesteredző még azt is hozzáétette ehhez: biztos benne, hogy a zalaiak meghatározó szerepet fognak betölteni a bajnokságban.

Hízelgő szavak, azonban nem lehet megélni belőlük, hiszen a zalai kék-fehérek eddigi mérlege egy győzelem és három vereség. A vártnál is nehezebben rázódik össze tehát a csapat, miután a nyáron - több szempontból kényszerű - vérátömlesztésen esett át az együttes. A védelem csaknem kicserélődött és a középpályán is új emberek kerültek képbe, s ne feledjük: a ZTE FC elveszítette elsőszámú gólvágóját, Waltner Róbert személyében. Igen, tudjuk, sokan most azzal replikázhatnak: mindig az hiányzik, aki nincs... Van benne igazság, de abban is: a ZTE FC jelenlegi csatárai egyelőre be vannak oltva a gól ellen, s ha végre betalálna valamelyikőjük, talán az lehetne a fordulópont.

Erre azonban egyelőre várni kell, legközelebb ugyanis csak jövő pénteken lép pályára a ZTE FC. Az MTK elleni meccs után megkérdeztük Csank Jánostól, szerinte jól jön-e most csapatának a szünet. Nem tudott egyértelmű választ adni, de megjegyezte: ő továbbra sem esett pánikba, bár kétségtelen, hogy szintén nem ilyen rajtot várt.

A szombati találkozón amúgy volt esélyük a zalaiaknak, ha nem is mindenképpen a három pontra, de az egyikre igen. Még a Horváth András által kihagyott büntető ellenére is, bár kétségtelen: ennél nagyobb gólszerzési lehetőséget nem lehet kívánni. A történet bizonyára már ismert: nem ő volt kijelölve a pontrúgásra, mégis elvállalta, amiért a vezetőedző jelezte, hogy meg fogja büntetni játékosát. Tiszta sor, ez az ő ügyük. Horváth talán a túlzott bizonyítási vágy miatt vállalkozott a rúgásra, előtte volt két ígéretes lövése, kezdett belejönni, ám kétségtelen: az elhibázott büntető alaposan lerontotta a teljesítményét. Olykor tompán játszott, ahogy Magasföldi József is, aki új fiú a csapatban, ám éppen ezért lehetne várni tőle nagyobb aktivitást. Az tény, hogy későn érkezett az együtteshez, de így is eltelt már pár hét a rajt óta... Ugyanígy persze Balázs Zsolttól is lehetne várni, hogy még többször vibráljon a levegő körülötte, viszont nem csak rajtuk múlik a mostani sikertelenség. Összességében a csapat gépezete nem működik most olyan olajozottan, mint tavasszal.

Ezen kell változtatni, de persze akadnak pozitívumok is, melyeket hiba lenne nem észrevenni. A balhátvéd Panikvar például kifejezetten jól mozog, és Kamber lendületes játéka - meg persze futómennyisége - is egyértelműen örömteli. Ezenkívül kellő számú tapasztalt futballista is van a keretben, a sérültek és az eltiltottak lassan visszatérhetnek, viszont a legjobb gyógyír mindenképp egy győzelem lenne.


IDŐPONTOT KERESNEK 

Az most már bizonyos, hogy a hét végén nem jászik a ZTE FC, hiszen a DVSC elleni találkozót elhalasztják.  A mérkőzés pótlásának időpontjáról viszont ncs döntés:  a ZTE FC szeretett volna szeptember elsején megmérkőzni a Lokival, de ez a variáció a válogatott találkozók miatt nem lehetséges. A Zalaiak az MLSZ döntésére várnak, hogy jelölje ki az új időpontot. Addig is a kék-fehérek legközelebb augusztus 28-án, pénteken, a Videoton otthonában lépnek majd pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!