Foci

2009.08.25. 06:16

Az NB II-ben (is) több kell

Hévíz - A labdarúgó NB II hét végi, szomszédvári rangadóján a fürdővárosiak 1-1-es döntetlent értek el a ZTE FC II. ellen.

Mórocz Zsolt

A találkozót követően a hazaiak érthetően örültek, hiszen újoncként megszerezték az első góljukat és - ami még ennél is fontosabb - az első pontjukat is.

- Örülök és elégedett vagyok a játékosok teljesítményével - kezdte dr. Hegedüs Lajos, a fürdővárosiak szakosztály-igazgatója. - Elég sok volt a hiányzónk a tervezett kezdőcsapatból, de a helyük-re lépő fiatalok jól játszottak, igazi csapatot alkottak. A jövőben is csak nagy összefogással tudunk helytállni, hiszen ez a mezőny - mint ahogy azt a saját bőrünkön is tapasztaljuk - lényegesen erősebb, mint az NB III volt. Bár ezt tudtuk előre is, s ezért célirányosan erősítettünk. A közeljövőben is várható néhány labdarúgó érkezése. Glázer Róbert irányításával sokat dolgozott a társaság, ez látszik is, hiszen fegyelmezettek vagyunk és fizikálisan is jól felkészültek. Az más kérdés, hogy a második vonalban már számos olyan gárdával kell farkasszemet néznünk, ahol az első csapatból - az NB I-ből - vannak visszajátszók. Sőt, az ellenlábas csapatok némelyike is nemrég még az élvonalhoz tartozott.


Matej Miljatovic (középen) ezúttal több hibával lerontotta átlagteljesítményét a szombati meccsen
Fotó: Pezzetta Umberto

Ha már a visszajátszás szóba került, a ZTE csapatában lehettek volna jóval többen is az első csapat keretéből, de a szakmai vezetés úgy döntött, hogy néhány tapasztalt futballista érkezése elég, mert így lehetőség marad a fiataloknak is. Ez utóbbi egyébként a kék-fehérek egyik legfontosabb célja, hogy a reménységek minél többet játsszanak és töretlenül fejlődjenek. A klubnál azt szeretnék, hogy a saját nevelésű fiatalok minél nagyobb számban kopogtassanak az első csapatnál és a következő években akár a klub meghatározó tudású labdarúgói legyenek.

Ilyen reményteljes fiatalember Balázs Zsolt is, aki már a korosztályos válogatott mellett a legjobbak közt is jó párszor megvillantotta átlagon felüli képességeit, ám most hullámvölgybe került. Az élvonalban kihagyott egy 11-est, majd néhány helyzetet, s ettől kicsit elbizonytalanodott. Fizikálisan jó állapotban van, de úgy látszik, a teher, hogy gólt, gólokat várnak tőle, nagyon nyomja a vállát. Szinte biztos, hogy ha rövid időn belül újra betalál, ismét felszabadultabban, képességeihez méltó hatékonysággal futballozik majd. Ehhez a szakmának és a szurkolóknak türelemre, a játékosnak pedig még az eddiginél is nagyobb elszántságra és a futball iránti alázatra lesz szüksége.

A másik meghatározó futballista Matej Miljatovic volt a Hévízen játszó Zetében, ő hosszú sérülés után próbálkozik a visszatéréssel. A tudását senki nem vitathatja, hiszen jó formában az NB I legjobb középső védői közé tartozik. Szombaton - különösen a II. félidőben - sokszor passzolt pontatlanul, de ezeket a bakikat írjuk annak a rovására, hogy sokat volt sérült.

Az viszont tény: aki a ZTE élvonalbeli csapatában meghatározó ember akar lenni, annak az NB II-ben is sokkal jobban kell futballoznia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!