Foci

2009.08.10. 02:28

A vendégek ráéreztek

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB I harmadik fordulójában a ZTE FC együttese hiába dolgozott ki legalább fél tucat 100-os helyzett, hazai pályán 3-0-ra kikapott a Kaposvári Rákóczi együttesétől.

Bóbics László

Úgy indult a meccs ahogy a zalaik tervezték. Szemre is szép támadások egész sorát vezették, de nem tudták feltetni az i-re a pontot. Egyszer Rudnevs nem talált fejjel a kapuba, majd Balázs Zsolt fogta lezserre a dolgot, aztán Magasföldi is megmutatta, hogy ő is tud nagy ziccerben hibázni. Balázs Zsolt: Az első félidőben amikor már csak Milintével álltam szembe nagyon felkínálta a jobb alsó sarkot. lehet, hogy lezser megoldásnak látszott, de szinte biztos voltam benne, hogy betalálok a jobb sarokba, Sajnos nem így történt. A kapus túljárt az eszemen és ügyes vetődéssel kiütötte a labdát. Nagyon kellett volna a gól a csapatnak és nekem is. Sajnos hibáztam. Sőt a második félidőben sem tudtam megzörgetni a hálót amikor már csak a kapussal álltam szembe. Kicsit hosszan tettem magam elé a játékszert és így fölé lőttem. Szomorú vagyok, hiszen megkapom a lehetőséget a mestertől és sajnos nem tudok vele élni. Biztat, hogy fiatal vagyok, jobban figyeljek és tapsolnak nekem még a szurkolók. Remélem minél előbb így lesz.

Ahogy a futball íratlan törvényei szerint lenni szokott, az elhibázott ziccerek után egy igazán helyzetnek sem mondható lehetőséget gólra váltottak a vendégek. Az egykor Kanizsán is futballozó Zahorecz Krisztián 3 (!) méterről fejelt a hálóba az elalvó védők és Vlaszák mellett. A játék képe némiképp változott. A zalaiak kapkodni kezdtek és sok rossz átadást láthattak a nézők.

A fordulás után sem sokat változott a helyzet, a Zetének ekkor is voltak nagyobbnál nagyobb lehetőségei. Magasföldi József: Befocizhattam volna magam ezen a meccsen a csapatba. Négy lehetőségem is volt, de egyikből sem tudtam első egerszegi gólomat megszerezni. Talán túlzottan is akartunk, azért hibáztunk ennyit. Máskor Rudnevs, Balázs Zsolt és jómagam is az ilyen lehetőségeknek leg alább a felét be szoktuk rúgni. Most egyikünk sem volt elég higgadt. A másik oldalon Zahorecz igen, hiszen a 74. percben újra betalált, ezúttal 1 (!) méterről lőtte Nikolic beadása után a hálóba a labdát. Újabb ordító védekezési hiba. A középső védők és a kapus is csak szemlélői voltak az eseménynek. Aztán később a vendégek lőttek még egy kapufát, Zahorecz meg 11-esből egy gólt, így alakult ki a 3-0-ás vendégsiker. Zahorecz Krisztián: A találkozó elején nagyon jött a Zete. Sok nagy lehetőséget hagytak ki. Ekkor nagy szerencsénk volt. Mi meg szinte az első adandó alkalommal a kapuba találtunk. Nagyon örülök, hogy 34 évesen védő létemre mesterhármast értem el és ezzen egy jó csapat otthonából igen értékes három pontot vittünk el.

A meccs végén a szurkolók hangot adtak nemtetszésüknek, egy papír feliratot meg is gyújtottak, de Papp Károly biztonsági igazgató szerint téves az a hír, hogy székeket égettek volna.

Csank János: Az elején nagyon gyorsan eldönthettük volna helyzeteink alapján a meccset. Kimaradtak a ziccerek, a Kaposvár meg ráérzett, hogy a mi kapunk előtt hogyan lehetnek eredményesek.

Prukner László: Az első húsz perc után nem gondoltam volna, hogy nyerük. Szerencse is kellett ehhez a szép sikerhez.

ZTE FC-Kaposvár Rákóczi0-3 (0-1)Zalaegerszeg 4684 néző. Jv.: Szabó Zs. 7 ( Butka, Kovács Zs.).

ZTE FC Vlaszák 4 - Kocsárdi 5 (Schultz 5, 53. p.), Bodunovics 4, Todorovics 4, Panikvar 5 (Kovács G. 4, 46. p.) - Magasföldi 4, Máté 5, Kamber 5, Illés Gy. 4 - Rudnevs 5, Balázs Zs. 4 (Horváth I. A. 61. p.). Vezetőedző: Csank János. Kaposvár: Milinte 6 - Grúz 6, Petrók 6, Zahorecz 9 - Pest K. 5 (Kulcsár K. 80. p.), Bank 6 - Gujic 6, Farkas Z. 6, Junor 5 (Bogdán 6, 56. p) - Nikolics 8, Farkas K. 5. Vezetőedző: Prukner László.

Gólszerzők: Zahorecz a 32., a 74., a 90. percben.

Sárga lap: Pest K. a 44., Bogunovics a 60., Todorovics a 77., Grúz a87., Kamber a 88., Máté a 89. percben. Újra bebizonyosodott, számolatlanul nem lehet büntetlenül kihagyni a ziccereket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!