Foci

2009.07.21. 02:28

Amíg élnek, biztosan játszanak

Nagykanizsa (bb) - A Jakabkuti utca fiatalokból álló csapata nyerte a 36. Móricz-kupa utcák, terek labdarúgótornáját a Nagyrác utcai pályán. A három hétvégén keresztül zajló küzdelmekben a felnőttek mellett öregfiúk, ifjúsági és serdülő gárdák is rúgták a bőrt.

Benedek Bálint

Július első hétvégéjén a csoportmérkőzéseket tartották, számos izgalommal, hiszen a tavalyi bajnok Szepetneki utca búcsúzott, majd erre a sorsra jutott az akkori második Nagyrác utca is. Eközben pedig villogott, s egyre jobb formába lendült a Bajcsai I. és Bajcsai II., de mellettük a Jakabkuti is remekelt. A serdülőknél a Bajcsy-Zsilinszky végig kiválóan játszott, legyőzte a Hunyadi tér együttesét. Az utolsó fordulóban a hirtelen jött eső kicsit megzavarta a játékot, ám a felázott talajon a serdülők, és az öregfiúk is eldöntötték az első hely sorsát.

A felnőtteknél végül hat csapat két hármas csoportban feszült egymásnak. A 3-4. helyért a Bajcsai I. a Kismezővel csatázott, ám végül előbbi utca 5-2-re győzött. Kiváló csatát hozott a döntő, ahol a Bajcsai I. és a Jakabkuti dinamikus csapattal lépett pályára. A végig szoros küzdelemben felváltva vezettek az együttesek, végül a frissebb játékerőt képviselő Jakabkuti 5-4-re nyert. A díjakat ezúttal Kereki Zoltán és Péter Zoltán volt válogatott labdarúgók adták át a helyezetteknek.

- A Móricz-kupa a labdarúgótornák sorában komoly értéket képvisel - fogalmazott Kápolnás Zoltán főszervező, a Kiskanizsai Sáskák elnöke. - Eddig minden nyáron, megszakítás nélkül megrendeztük, s amíg élünk, biztosan így is lesz. A Nagyrác utcai salakos pálya már három éve remek helyszín, mely nemcsak a fiataloknak, hanem az idősebb generációknak is sportos kikapcsolódást kínál.

Végeredmény. Felnőttek: 1. Jakabkuti, 2. Bajcsai II., 3. Bajcsai I. Gólkirály: Kozó József (Bajcsai I.) 8 gól. Öregfiúk: 1. Bajcsai, 2. Felsőtemető, 3. Szepetneki. Gólkirály: Pesti Lajos (Szepetneki) 7 gól. Ifjúsági: 1. Homokkomáromi, 2. Őrtorony, 3. Körmös. Gólkirály: Horváth Gergő (Homokkomáromi) 10 gól. Serdülő: 1. Bajcsy-Zsilinszky, 2. Hunyadi tér. Gólkirály: Dolmányos Márk (Bajcsi) 8 gól.Az utcák, terek bajnoksága nem veszít fényéből

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!