Foci

2009.06.23. 02:28

A fiatalokra figyelnek

Nagykanizsa (bb) - Példaértékű megállapodást kötött tegnap az NTE 1866 labdarúgó-szakosztálya és a Nagykanizsai Utánpótlás Futball Club. A szerződés értelmében a két fél ezután közös erővel a kanizsai labdarúgás felvirágoztatásáért dolgozik.

Benedek Bálint

A dél-zalai városban hat évvel ezelőtt alakult meg Vlaszák Géza irányításával a Nagykanizsai UFC, mely az Olajbányász-stadion labdarúgópályáján az utánpótlás-nevelésre rendezkedett be. Eközben egy utcával arrébb, az NTE-sporttelepén már szintén gőzerővel folyt a fiatalok képzése. Az egyesületek az elmúlt évek során néhány alkalommal már próbáltak közeledni egymáshoz, ám a megegyezés elmaradt.

Egészen eddig! Bár most sem volt egyszerű a helyzet, hisz a klubok fúzióját hétfordulós tárgyalássorozat előzte meg. Nem túlzás azt állítani: történelmi jelentőségű megállapodás született, melynek célja Kanizsa labdarúgásának fellendítése. A közös szerződést tegnap az NTE sporttelepén az NTE 1866 MÁV elnöke, Máthé István, a labdarúgó-szakosztály vezetője, Kozma Lajos és az N. UFC elnöke, Vlaszák Géza látta el kézjegyével.

- Most érkezett el az idő, hogy Kanizsa labdarúgó-utánpótlását új alapokra helyezzük - így Vlaszák Géza. - Mindkét klub életében lezárult egy korszak, és kezdetét veszi egy új, mely egységes szakmai irányt mutat. Az UFC átadja a Nagykanizsai TE-nek az U16 és U19 éves korosztályát, amelyek az NB III-as bajnokságban már NTE-UFC néven fognak szerepelni. A gyermek és serdülő korcsoportok viszont az NTE-től az UFC-hez kerülnek. A döntésben nagy szerepet játszott az, hogy ifjúsági csapatainka felnőttek mellett készüljenek, s ezután is Nagykanizsán folytassák pályafutásukat. Még nagyon az elején tartunk a dolgoknak, de türelemmel és toleranciával közösen minden akadályt legyőzhetünk, ha csak a sikerekre és a munkára koncentrálunk.

Ebben bízik az NTE 1866 szakosztályának vezetője, Kozma Lajos is, aki elmondta: itt a lehetőség, hogy 7-től 15 éves korig jó alapot kaphassanak a gyerekek az UFC szakembereitől, majd az NTE-hez átkerülve minőségi labdarúgást játszanak.

- Csak így működhet zökkenőmentesen az utánpótlás-munka. Szeretnénk, ha a gyerekek a helyi csapatban, jelesül az NTE-ben látnák a perspektívát - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!