Foci

2009.04.30. 06:03

Nincs idő búsulni! - Történelmi vereség után a ZTE

Zalaegerszeg - Egy biztos: erre senki sem számított. Az benne volt a levegőben, hogy a ZTE FC labdarúgócsapatának nagy menetelése esetleg véget ér kedd este, az viszont nem, hogy a Győrtől hét gólt kap a csapat hazai pályán. Ám van valami, ami igenis kapaszkodót jelenthet: a ZTE tábora kiállt csapata mellett!

Kerkai Attila

Veretlenül indultak neki...


    Kedden este sorozatban a 14. veretlen mérőzésén lehetett volna túl a ZTE FC, azonban a szerencsétlen tizenhármas sorszámmal ért véget a nagy menetelés. Ráadásul úgy, hogy ezt megelőzően október elején Győrben kapott ki utoljára a csapat, aztán érkezett Csank János a kispadra és vele egészen április 28-ig veretlen maradt a ZTE. Ezt a vonalat is a Győr húzta meg a 7-2-es egerszegi sikerével...

Az első játékrész a legszebb zalai reményeket táplálta, még úgy is, hogy a Győr szerzett vezetést, de fordított az egyre lendületesebben és ötletesebben játszó zalai csapat. A második félidő elején megint egy gyorsan bekapott gól következett, a végső tőrdöfést pedig Miljatovic - utólag már nyilvánvaló - jogtalan kiállítása és az azt követő Józsi György-találat adta meg. Itt fordult meg végképp a találkozó, amit a meccs lefújása után a két szakvezető, Csank János és a győriek részéről Dragoljub Bekvalac is kiemelt.

A Zete védője, Matej Miljatovic érthetően dühös volt, s nem is titkolta ezt:

- Nem ért kiállítást az eset, hisz nem voltam utolsó ember - kommentálta Bajzáttal szembeni szabálytalanságát. - Nem értem az egészet...

Ugyanígy érthetetlen volt mindaz, ami ezután történt. A kék-fehérek megzavarodtak, a Győr pedig - ritka az ilyen - gyakorlatilag minden hazai hibát kihasznált és sorozatban lőtte a gólokat. Hétig meg sem állt, ami egyben a ZTE történetének legsúlyosabb hazai vereségét is takarja.


A fotóra kattintva megnézheti képekben is a 2-7-et...
Fotó: Katona Tibor


Van úgy, hogy semmi nem jön össze...



    Összeomlásról viszont hallani sem akarnak Egerszegen, sőt! Az, ami később az egerszegi stadionban történt párját ritkító idehaza. Amikor néhányan idő előtt hazaindultak, a nézősereg egy része kifütyülte őket, a lelátón maradók pedig az utolsó tíz percben hol vastapssal, hol pedig a győzelmekkor megszokott buzdítással jelezték: kitartanak a csapat mellett!

- Van úgy, hogy semmi nem jön össze, ez a mai nap ilyen volt számunkra. A közönség viszont fantasztikus volt, tisztelet érte, és remélem, a bajnokság végén is lesz okuk majd tapsolni nekünk - ezt már Sorin Botis mondta az öltözőből kijövet.

Vlaszák Géza, a ZTE kapusa szerint is a harmadik gól fogta meg végleg együttesét, s a hálóőr elismerte azt is: két, esetleg három esetnél talán ő is választhatott volna jobb megoldást.

- Nem egyszerű, de ezt a helyzetet is túl kell élni, s talán jobb is, hogy már pénteken lesz az újabb mérkőzés, mert így nem lesz idő sokat rágódni ezen a vereségen - mondta a zalaiak hálóőre. - A közönség reakciója nagyszerű volt, köszönet érte. Ebben gondolom az elmúlt tizenhárom mérkőzés is benne volt...


A Fehérvár ellenVarga Róbert  nélkül megy a ZTE



    Van tehát miből erőt meríteni, ám rendkívül nehéz dolga lesz a folytatásban a csapatnak és Csank János vezetőedzőnek is. Pénteken a ZTE FC az FC Fehérvár vendége lesz, Miljatovic eleve nem lehet ott a pályán, aztán tegnap kiderült: Varga Róbert túl nagy árat fizetett a Bajzáttal való ütközésért. A fiatal védőt eltalálta a győri játékos a 41. percben egy felugrásnál, s bár még visszatért a pályára, a szünetben rosszul lett. A koponyacsontja repedt meg, s szerdán az orvosok még egyeztettek, arról, hogy műtéttel hozzák-e helyre a sérülését. Egy biztos: Varga ebben a szezonban már nem léphet pályára...!

    A ZTE FC tehát pénteken 19 órakor az FC Fehérvár vendége lesz. Máté mellett most már Miljatovic és Varga sem szerepelhet, Kocsárdi viszont visszatér. Feladni semmit nem szabad, és nem is kell: olyan érzelmi töltéssel futballozhat holnap a ZTE, amely plusz energiákat szabadíthat fel mindenkiben. S erre most nagy szükség lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!