Foci

2008.10.18. 02:29

Csank János ma mutatkozik be

<b>Zalaegerszeg</b> - A labdarúgó NB I újabb fordulójában a ZTE FC együttese ma este 18 órakor az FC Fehérvár együttesét látja vendégül.

Bóbics László

A forduló érdekessége lesz, hogy Csank János mesteredző, korábbi szövetségi kapitány a Fehérvár elleni hazai mérkőzésen mutatkozik be a ZTE FC kispadján.

A Zete új szakvezetője 507 NB I-es mérkőzéssel a háta mögött érkezett Zalába. Nála az 1945 utáni edzők közül csak a jelenleg még dolgozó Garami József és a két legendás tréner, dr. Lakat Károly és Kovács Ferenc ült többet élvonalbeli csapat kispadján.

A zalaiak edzőjének ma nem lesz könnyű dolga, hiszen a csapat jelentős része meglehetősen rossz formában van. Nem véletlenül volt edzőcsere.

- Az NB I-ben nincs könynyű meccs, de a Fehérvár ellen játszani az átlagosnál is nehezebb - mondta az Egerszegen debütáló Csank János. - Kellemetlen stílusú gárda, arról nem is beszélve, hogy többségük jó ideje együtt járszik. Remélem, hogy az a csapat amelyik Pécsett pályára lépett, most más stílusban, jobb teljesítménnyel megfelelő eredményt ér majd el.

A szakvezető nem számíthat az eltiltott Roguy Meyére. A csatár egyébként kisebb sérüléssel is bajlódik. Továbbra is hiányzik Darko Pavicsevics, de Délczeg Gergely bokája is megsérült, így a hét végén szinte biztos, hogy nem léphet pályára.

A ZTE várható kezdőcsapata: Vlaszák - Kocsárdi, Miljatovics, Botis, Szamosi - Máté, Alemerovics, Davidov, Hajdú - Waltner, Balázs Zs.

Az NB I további programja szerint a listavezető Újpest a Diósgyőr vendége lesz vasárnap. A címvédő MTK ma a sereghajtó Siófokot fogadja. Szerdán a Ligakupában találkozott egymással a két együttes és a Balaton-partiak 8-1-re(!) győztek a Hidegkuti-stadionban, de ma valószínűleg a pontszerzés is bravúr lenne számukra, hiszen a kék-fehéreknél senki sem játszott az első csapatból. A 11. forduló műsora. Ma: Bp. Honvéd- Szombathelyi Haladás 15.00. Jv.: Berger. 18.00: Gabona Trans-Kaposvár-DVSC-TEVA. Jv.: Vad II. REAC- Kecskeméti TE-ERECO. Jv.: Bognár. ZTE FC-FC Fehérvár. Jv: Sulyok. Paksi FC- Nyíregyháza Spartacus. Jv.: Solymosi. MTK-BFC Siófok. Jv.: Kassai. Holnap: Diósgyőr- Újpest FC, 17.30. Jv.: Arany.

A tegnap játszott Vasas- Győr mérkőzés eredménye a 23. oldalon található.

Ezek is érdekelhetik