"A játékvezető egy katasztrófa"

2022.12.14. 14:19

Modric: a 11-es megölt minket

Az Argentína–Horvátország (3-0) vb-elődöntőt követően a horvátok csapatkapitánya, Luka Modric elismerte, hogy a dél-amerikaiak jobbak voltak, de nem ment el szó nélkül az olasz játékvezető, Daniele Orsato teljesítménye mellet.

Nemzeti Sport

Luka Modric a horvát válogatott dohai edzésén 2022. december 12-én

Forrás: MTI/EPA/Ronald Wittek

Az argentin tycsports.com balkáni bálványként emlegeti Luka Modricot, kiemeli, hogy még az argentin szurkolók is megtapsolták kedden, amikor 3–0-s argentin vezetésnél lecserélték az elődöntőben. Azt is megemlítik, hogy a horvát labdarúgó nem a hangzatos nyilatkozatoktól, vitáiról ismert, a keddi elődöntős meccs után mégis élesen bírálta Daniele Orsato olasz játékvezetőt.

„Argentína megérdemelten győzött, jobban játszott, mint mi – idézi az argentin portál az elveszített elődöntő után Luka Modric értékelését, a horvátok csapatkapitánya elsősorban a Julián Álvarezszel szemben megítélt 11-est kifogásolta.– Ugyanakkor, bár nem szeretek a játékvezetőkről beszélni, a mai mellett nem mehetek el szó nélkül. Ő az egyik legrosszabb, akivel valaha találkoztam, egy katasztrófa. Számomra ez nem volt tizenegyes. Nem akarom az argentinok érdemeit csökkenteni, de a tizenegyes megölt minket.”

Mint ismeretes Álvarez Dominik Livakovic kapussal ütközött a tizenhatoson belül, ami után Lionel Messi büntetőjével az argentinok megszerezték a vezetést.

Modric hozzátette, a bronzmérkőzésre össze kell szedniük magukat, mindenképp győzni szeretnének. A horvátok egyébként a 11-es mellett egy szögletet is számon kértek a játékvezetőn, amelyet nem ítélt meg a javukra a büntető előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!