Egy rossz mozdulat miatt

2022.12.09. 14:07

Messit kitilthatják Mexikóból

Még a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörében történt egy eset, amely után fél Mexikó felháborodott, ugyanis Lionel Messi az 2-0-ás argentin győzelem után egy mexikói mezt arrább rúgott az öltözőben. Most már a politika szintjén tart az ügy Mexikóban.

FMH, NSO

Forrás: MTI/EPA/Abir Szultan

A C csoport rangadóján Argentína 2-0-ra Mexikó ellen, majd a mérkőzés után kikerült egy videó az internetre, hogy Lionel Messi a lábfejével arrébb tesz egy mexikói mezt. Az eset után mexikói ökölvívó, Saúl „Canelo” Álvarez kikérte magának a sztár cselekedetét. Az ügynek azonban még úgy néz ki ki, lehet folytatása, ugyanis María Clemente García Moreno politikus indítványozta, hogy Lionel Messit nemkívánatos személlyé nyilvánítsák Mexikóban - írja a feol.hu.

– A kongresszus képviselői tisztelettel felszólítják a külügyminisztériumot, hogy adjon ki nyilatkozatot, amelyben kijelenti, hogy az argentin és spanyol állampolgárságú Lionel Andrés Messi Cuccittini nemkívánatos személy a Mexikói Egyesült Államok területén. A felszólítás oka, hogy az említett személy nyilvánvalóan megvetően és tiszteletlenül bánt Mexikóval a FIFA által megrendezett világbajnokságon, 2022. november 26-án – olvasható a García által közzétett dokumentumban.

Ha az indítványt elfogadják, akkor a világsztár soha többet semmilyen körülmények között nem léphetne be az országba. Messi ugyan még nem reagált az indítványra, ám az öltözőben történtekkel kapcsolatban már nyilatkozott a közelmúltban: „Bárki, aki ismer engem, tudja, hogy soha nem voltam senkivel szemben tiszteletlen. Nem gondolom, hogy megbocsátásért kellene könyörögnöm, amikor nem voltam tiszteletlen se Mexikóval, se a mezükkel szemben.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!