Erdővédő

2011.10.07. 17:34

Erdővédelem gyerekszemmel (képgalériával)

"Ha óvod, mosolyog az erdő" címmel hirdetett rajzpályázatot a Zalai Hírlap és a Zalaerdő Zrt. még tavasszal a megye óvodái és általános iskolái számára. Az ünnepélyes díjkiosztóra pénteken került sor Nagykanizsán, az első helyezett Zrínyi Miklós Általános Iskolában.

Steyer Edina

- A Zalai Hírlap is csatlakozott  mindazokhoz, akik világszerte különböző társadalmi akciókkal  igyekeznek  felhívni  a figyelmet az erdők védelmére - mondta a megnyitón Virrasztó Zsolt, lapunk  főszerkesztője. - A Zalaerdő Zrt. által támogatott  akciósorozatnak része volt az az óvodáknak és  általános iskoláknak hirdetett rajzpályázat is, amelyre végül több mint 700 alkotás érkezett a megye számos intézményéből. A zsűrizés a zalaegerszegi képzőművész, Monok Balázs vezetésével ugyan már a nyár elején megtörtént, de a legjobb munkákat bemutató kiállítással szerettük volna megvárni az őszt; azt, hogy ismét  benépesüljenek  az óvodák, iskolák - mondta a főszerkesztő.


A pénteki kiállítást Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg. Mint mondta, a társaság nagy gondot fordít az ifjúság nevelésére, s szerencsére a fiatalok fogékonyak az erdő iránt, kíváncsiak az élővilágra, s arra is, hogyan lehet ezt a csodálatos élőhelyet megóvni. Elárulta, bízik abban, hogy a felnövekvő nemzedékek jobban vigyáznak majd környezetükre.

A rajzpályázat dobogós helyezettjeit Virrasztó Zsolt köszöntötte, s adta át számukra a nyereményeket. Az óvodások között a zalaegerszegi Napsugár Úti Óvoda harmadik helyezést ért el, második lett a szintén zalaegerszegi Mikes Kelemen Utcai Tagóvoda, míg az első díjat a szepetneki óvoda érdemelte ki. Az általános iskolák közül a kanizsai Hevesi Sándor Általános Iskola a harmadik helyen, a lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskola a második helyen végzett, míg az első helyet a kanizsai Zrínyi Miklós Általános Iskola szerezte meg.



A pályázó gyerekek nagy örömére az első helyezettek egy kisvasutas kirándulást nyertek, de a többi díjazott  is szép ajándékokkal gazdagodott ezen a napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!