Boldog békeidők

2018.04.25. 15:00

Mosolyda, Charlie és könyvbemutató – Izgalmas programok a hosszú hétvégén Hévízen

A hagyományoknak megfelelően idén is békeidős hangulattal, sok-sok vidámsággal, színvonalas produkciókkal és széles gasztronómiai kínálattal készülnek a szervezők, ígéri Hermann Katalin, a Festetics György Művelődési Központ vezetője.

Varga Lívia

A városüzemeltető Gamesz a tavalyi felvonuláson

- A nagy népszerűségnek örvendő programok megtartása mellett idén is számos újdonsággal kedveskedünk a vendégeknek – kezdi Hermann Katalin. – Ilyen például a régi idők játékait felvonultató Mosolyda, amely vasárnap és hétfőn a mozi előtt, rossz idő esetén pedig a múzeumban várja mindazon játékos kedvű felnőtteket és gyerekeket, akik szeretnének megismerkedni déd- és ükanyáink játékaival. Lesznek például lábbal hajtható kisautók, korabeli babák, kártyák, kaleidoszkópok.

A békeidős program elmaradhatatlan résztvevőjeként eljön a verklis, kinyit Paprika Jancsi csúzlizdája, lesz népi játszótér az átriumban, s nem maradhat el a minden évben nagy népszerűségnek örvendő nosztalgiafotózás sem.

Paprika Jancsi csúzlizdája idén is várja a vendégeket

Igazi kuriózumként dr. Szántó Endre helytörténész május 1-jén 14 órakor a moziban bemutatja Egy fürdőváros születése – Hévíz története című, 8 kötetesre tervezett kiadványának első két részét.

Ami pedig a fellépőket illeti: szombaton este Malek Andrea és a Happy Dixieland Band várva-várt közös koncertjével indulnak a színpadi produkciók a Deák téren, vasárnap Farkas Gábor Gábriel és Fehér Adrien zenés-táncos show-ja szórakoztatja a nagyérdeműt, hétfőn este Charlie lép fel az Abrakazabra zenekarral egy korábbi, rossz idő miatt félbeszakadt koncertjét pótolva, kedden a Budapest Ragtime Band várja a vendégeket.

A felvonulókról korabeli hangulatú fényképek is készülnek; képünkön a Terézanya Idősek Otthon dolgozói; középen Varga András intézményvezető

Ugyanezen a napon, május 1-jén 11 órakor kezdődik a városnapi ünnepség a Városháza téren, amelyen átadják Hévíz kitüntető címeit. A rendezvény házigazdája Kautzky Armand lesz, fellépői Berkes Dániel és tehetséges helybeli tanítványai.

A városüzemeltető Gamesz a tavalyi felvonuláson

A Deák és Festetics téren pedig a hagyományoknak megfelelően négy napon át 12 órától gasztronómiai vásárral és a különleges kézműves termékeket kínáló Míves portékák utcájával várják a falatozni és vásárolni vágyó fesztiválozókat...

KARIKATÚRA A RÉSZTVEVŐKNEK

- A felvonulást ezúttal szombaton 16 órától tartjuk. Aki nagyobb csoporttal érkezik és előre jelzi részvételi szándékát, annak felvonulótáblát is biztosítunk, de a hévízi fürdővendégek tábla alá bárki beállhat, aki jelmezt húz – mondja Hermann Katalin, hozzátéve: a meteorológiai előrejelzések ugyan nem ígérnek nyarat a hétvégére, de a díszes ruhákba öltözött felvonulók szempontjából talán szerencsésebb is, ha nincs kánikula.

- Idén először a rendezvényen lesznek karikaturisták, akik a jelmezes résztvevőket ingyen lerajzolják.

A menet idén is a sétálóutcából indul, majd a Schulhof sétányon téve egy kört a Deák térre ér vissza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!